У Покровську серед поранених поліцейських — герой фільму "20 днів у Маріуполі"

У Покровську серед поранених поліцейських — герой фільму "20 днів у Маріуполі"

У Покровську серед поранених поліцейських — герой фільму "20 днів у Маріуполі"
. Фото: ДСНС/Facebook

Серед поранених через обстріл Покровська 7 серпня поліцейський — герой фільму "20 днів у Маріуполі", розповів режисер Мстислав Чернов.

"В Покровську поранений Володимир, герой фільму "20 днів в Маріуполі", поліцейський, який врятував наші життя. Ризикуючи собою, він постійно допомагав рятувати людей в Маріуполі. Після того, як ми вирвались з оточення, він продовжив працювати поліцейським у своїй рідній Донецькій області", — написав Мстислав у Facebook.

"Сьогодні він прибув на місце влучання російської ракети, щоб як завжди допомогти людям, і цього разу сам потрапив під повторний ракетний удар".

Як розказав Мстислав Чернов Суспільному Донбас, він розмовляв із пораненим: у Володимира осколкові поранення, він у лікарні, зараз на операції.

Поліцейський поранений у Покровську 7 серпня
Володимир, за словами Мстислава Чернова, отримав поранення і зараз у лікарні. Фото: Мстислав Чернов/Facebook

Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, і допоміг журналістам виїхати з міста.

Наступного дня, 8 серпня, Суспільне поспілкувалось із Володмиром, він розказав подробиці ракетного обстрілу.

Що відомо про подвійний ракетний обстріл Покровська

Російські військові ввечері 7 серпня завдали два ракетні удари по центральному районі міста Покровськ на Донеччині.

Станом на 23 годину відомо про сімох загиблих та 27 поранених. Поранені направлені до місцевої лікарні, двоє — у важкому стані, їх направили до Дніпра, розказав Суспільному начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. Як повідомив начальник МВС України Ігор Клименко, серед поранених, 19 працівників поліції, 5 рятувальників ДСНС та 1 дитина. За його даними, загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області Андрій Омельченко.

Як розказав начальник Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко, ракети військові РФ випустили із різницею в кількадесят хвилин по одному району міста. За попередніми даними Донецької обласної прокуратури, стріляли ракетами "Іскандер".

Фільм "20 днів у Маріуполі"

Документальний фільм воєнного кореспондента та фотографа Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" можна буде переглянути в українських кінотеатрах з 31 серпня.

У стрічці йдеться про початок повномасштабної війни в Маріуполі. Фільм розповідає про напад російських окупантів на місто 24 лютого 2022 року та показує 20 днів, які знімальна група Associated Press фіксувала воєнні злочини РФ: бомбардування житлових будинків та пологового будинку, життя людей в блокадному місті, нескінченні обстріли тощо.

До створення картини долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя.

Світова премʼєра стрічки відбулася на фестивалі незалежного кіно у США "Санденс", де фільм отримав приз глядацьких симпатій.

Стрічка Чернова стала переможицею національного повнометражного конкурсу "DOCU/Україна" 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Це була українська прем'єра фільму, на якій були присутні герої "20 днів у Маріуполі", серед них був і Володимир.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок