Ракетний обстріл Покровська 7 серпня: що відомо

Ракетний обстріл Покровська 7 серпня: що відомо

Оновлено
Покровськ 7 серпня
. Рятувальники розбирають завали внаслідок обстрілу Покровська. Фото: ДСНС

Російські військові ввечері 7 серпня завдали два ракетних удари по місту Покровськ на Донеччині. Спершу поцілили у житловий будинок, приблизно за 40 хвилин, розповів начальник обласної військової адміністрації, вдарили другою ракетою поблизу. Щонайменше семеро людей загинуло, серед них — заступник начальника облуправління ДСНС.

Унаслідок обстрілу поранено 67 людей, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Серед поранених — 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей.

За попередніми висновками, повідомили у прокуратурі, російські військові атакували місто ракетами "Іскандер".

8 серпня у Покровську оголосили Днем жалоби за загиблими. Як повідомили у МВА, станом на 9:30 пошуково-рятувальні тривають.

Зруйнований ракетою РФ будинок у Покровську, 7 серпня 2023 року
Зруйнований під час ракетного обстрілу будинок у Покровську. Покровськ, обстріл міста 7 серпня. Фото: Getty Images

Хроніка подвійного ракетного обстрілу Покровська 7 серпня

10:08

Бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежі на місці російських ракетних ударів у Покровську на Донеччині, людей під завалами, за попередніми даними, немає. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

"8 серпня ліквідовано п’ять осередків пожеж на загальній площі 75 кв. м в житловому будинку та готелі. За попередньою інформацією під завалами людей немає", — йдеться у повідомленні.

Підрозділи ДСНС проводять аварійно-рятувальні роботи в 5-поверховому житловому будинку.

09:30

У Покровську 8 серпня оголосили Днем жалоби загиблими внаслідок російського удару. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Як повідомили у МВА, пошуково-рятувальні тривають.

У міській військові адміністрації зазначили, що на місці обстрілів працюють рятувальники, а жителям пошкоджених будинків можна буде потрапити до своїх осель після їх обстеження.

"Після обстеження можна буде потрапити у свої домівки, аби забрати необхідні речі, документи тощо", — йдеться у повідомленні.

07:00

Станом на 7 ранку 8 серпня відомо про 67 поранених, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За його даними, серед поранених — 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей.

"Відновлюємо розбір завалів. Вночі були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторних обстрілів", — зазначив міністр.

00:30

Станом на 0:30 кількість поранених і травмованих збільшилась до 57. Число загиблих залишається незмінним. Їх сім. Розпочався розбір завалів, повідомив Суспільному начальник Покровської військової адміністрації Сергій Добряк.

23:30

Серед поранених у Покровську — поліцейський Володимир, герой документального фільму "20 днів у Маріуполі" журналіста і документаліста Мстислава Чернова.

Режисер повідомив, що чоловік постраждав під час повторного ракетного удару, коли допомагав людям на місці влучання першої ракети. Чернов нам у коментарі розповів, що розмовляв з поліцейським — він з осколковими пораненнями перебуває в лікарні, наразі триває операція.

23:15

Внаслідок ракетного обстрілу Покровська 7 серпня загинув полковник служби цивільного захисту, заступник начальника ДСНС Донеччини Андрій Омельченко, повідомив у Telegram міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Йому було 52 роки. Половину свого життя він віддав службі".

Андрій Омельченко загинув під час повторного ракетного удару по Покровську, розповів у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

23:00

Розбір завалів призупинили. Їх продовжать розбирати приблизно через годину. Відомо про сімох загиблих та 27 поранених. Поранені направлені до місцевої лікарні, двоє — у важкому стані, їх направили до Дніпра, повідомив Суспільному начальник Покровської військової адміністрації Сергій Добряк.

22:00

П'ятеро загиблих та 14 поранених цивільних, серед поранених — 11-річна дитина. Крім того, відомо про двох загиблих працівників ДСНС та одного військового. Поранені дев'ятеро поліцейських, працівник місцевої адміністрації та військовий, повідомив станом на 22 годину голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

21:50

"Триває розбір завалів. Кількість травмованих зросла до 31. З них - 19 працівників поліції, 5 рятувальників ДСНС та 1 дитина. Загинули п'ятеро людей", — повідомив начальник МВС України Ігор Клименко.

"Станом на 21:20 внаслідок першого прильоту загинули 4 та потерпіли 3 цивільних осіб. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Ще 4 рятувальників, 8 поліцейських та 3 цивільних травмовані", — повідомив Клименко.

Допомога пораненим на місці ракетної атаки по Покровську, 7 серпня
Поранена жінка на місці ракетного удару по житловому будинку у Покровську. Фото: ДСНС/Facebook

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні назвав ім’я загиблого в Покровську заступника начальника обласного управління ДСНС — це полковник Андрій Омельченко.

Як повідомили в Донецькій обласній прокуратурі, російські військові вдарили по Покровську, ймовірно, ракетами з ОТРК "Іскандер". Усіх постраждалих доставили до лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги. За фактом обстрілу розпочали досудове розслідування за статтею "порушення законів та звичаїв війни" (ч. 2 ст. 438 КК України).

Рятувальник допомагає чоловіку, зруйнований ракетою РФ будинок у Покровську
ДСНСник допомагає чоловіку на місці ракетної атаки РФ по Покровську. Фото: ДСНС/Facebook

21:00-22:00

Начальник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що російські війська завдали двох ударів по центру міста з інтервалом у кілька десятків хвилин.

"Пошкодили 9-ти та п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі", — зазначив він.

Президент Зеленський повідомив, що на місці працюють рятувальники та всі необхідні служби. Триває порятунок людей. Також під часу вечірнього звернення президент назвав ім’я загиблого заступника начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області — це полковник Андрій Омельченко. 

За даними Головного управління ДСНС України у Донецькій області, під час повторного обстрілу загинув співробітник ДСНС, який прибув на місце події. Ще 5 рятувальників зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

"Надзвичайники та всі служби працюють на місці. Рятуємо людей".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок