У деокупованому місті на Донеччині відбулося перше храмове богослужіння

У деокупованому місті на Донеччині відбулося перше храмове богослужіння

У деокупованому місті на Донеччині відбулося перше храмове богослужіння
. Богослужіння у храмі в Лимані, Донеччина, липень 2023 рік. Фото: Донецька ОДА

У деокупованому Лимані Донецької області в будівлі храму вперше відбулося богослужіння Православної церкви України, яке очолив єпископ Донецький і Слов’янський Сава (Фризюк). Про це повідомили в Донецькій ОДА.

В ОДА зазначили, що службу також проводили військові капелани ПЦУ Донецько-Маріупольської єпархії. Після богослужіння провели молебен за Україну, за всіх оборонців українських, полонених та полеглих воїнів.

Богослужіння у Лимані
Богослужіння у храмі в Лимані. Фото: Донецька ОДА

"Перше храмове богослужіння Православної Церкви України — це дійсно надзвичайно важлива подія та історично-важливий момент як для самої Лиманської громади, так і для області загалом", — йдеться у повідомленні.

Яку роботу проводить духовенство ПЦУ:

  • проведення богослужінь по всій території області,
  • здійснює душпастирську роботувид пастирського служіння конфесії, спрямований на духовну опіку та задоволення релігійних потреб військовослужбовців і працівників Збройних Сил України,
  • займається гуманітарною діяльністю,
  • проводить обрядові дії після ексгумації та поховання, приділяючи особливу увагу деокупованим населеним пунктам і громадам на лінії фронту.

Що відомо про деокупацію Лимана

2 жовтня 2022 року українські військові повністю зачистили Лиман. Місто було в російські окупації чотири місяці. За цей період окупанти зруйнували будинки місцевих, адміністративні будівлі міста, магазини, локомотивне депо тощо.

1 жовтня 2022 року ЗСУ зайшли в Лиман на Донеччині, на в'їзді до міста підняли український прапор. 30 вересня 2022 року "ДНР" визнали, що Лиман напівоточений.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок