У Лимані оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок удару по місту 8 липня

У Лимані оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок удару по місту 8 липня

Лиман після обстрілу 8 липня 2023 року
. Наслідки обстрілу Лимана 8 липня. Фото: Донецька обласна прокуратура/Facebook

У Лимані, що на Донеччині, до 12 липня оголосили жалобу за загиблими внаслідок удару по місту 8 липня. Про це Суспільному розповів начальник Лиманської МВА Олександр Журавльов.

"Жалобу оголосили за всіма, хто загинув в результаті удару по центру міста. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих. Не можу передати словами весь біль", — повідомив начальник МВА.

Журавльов зазначив, що станом на 16:50 внаслідок обстрілу загинули вісім людей, ще 12 поранені. Всі поранені перебувають у лікарні.

Що відомо про обстріл Лимана 8 липня

Як розповіла Суспільному речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва, центр Лимана війська РФ обстріляли близько 09:55. За попередніми висновками, місто атакували касетними снарядами з реактивної системи залпового вогню "Смерч".

Прокуратура повідомляє про сімох загиблих через обстріл центра міста: це люди віком від 52 років до 71 року, серед них п'ять жінок та двоє чоловіків. Також мають дані про 13 поранених: сім жінок та шестеро чоловіків. Вік поранених: від 37 років до 77 років. Двоє з поранених у важкому стані.

Обстрілом пошкоджені приватний будинок, п'ять легкових машин та магазин.

Що відомо про деокупацію Лимана

2 жовтня 2022 року українські військові повністю зачистили Лиман. Місто було в російські окупації чотири місяці. За цей період окупанти зруйнували будинки місцевих, адміністративні будівлі міста, магазини, локомотивне депо тощо.

1 жовтня 2022 року ЗСУ зайшли в Лиман на Донеччині, на в'їзді до міста підняли український прапор. 30 вересня 2022 року "ДНР" визнали, що Лиман напівоточений.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок