Музей у Мюнхені звільнив працівника за те, що він самовільно повісив свою картину в галереї

Музей у Мюнхені звільнив працівника за те, що він самовільно повісив свою картину в галереї

Працівник музею Мюнхена самовільно повісив свою картину біля робіт Воргола
Художній музей у Мюнхені Pinakothek der Moderne. Facebook/Pinakothek der Moderne

Технічний працівник художнього музею в Мюнхені Pinakothek der Moderne самовільно повісив свою картину в галереї, де виставляють роботи Енді Воргола. Однак адміністрація музею не зраділа такій дії і звільнила чоловіка.

Про це повідомляє The Guardian.

Інцидент стався ще 23 лютого, але повідомили про нього у квітні. Картина художника-аматора стала частиною експозиції на вісім годин.

51-річний працівник без будь-якого погодження проніс свою картину до музею "у надії здобути мистецький прорив". Він мав доступ до галереї у позаробочий час, тому не привернув уваги служби безпеки, коли встановлював свій твір мистецтва розміром 60 см на 120 см на порожній білій стіні в коридорі на першому поверсі східного крила галереї.

"Працівник вважає себе художником і, найімовірніше, сприймав свою роботу монтажником як щоденну діяльність для підтримування свого справжнього покликання", — сказав речник музею.

Зайву картину в музеї помітили майже одразу: невдовзі після відкриття галереї. Однак вирішили прибрати твір після закриття закладу.

У музеї відмовилися коментувати тему чи стиль картини, щоб не заохочувати "імітаторів-жартівників".

"Все, що я можу сказати, це те, що ми не отримали жодного позитивного відгуку про картину від відвідувачів галереї", — сказав прессекретар.

Тож музей розірвав із технічним працівником контракт і заборонив йому відвідувати галерею. Крім того, поліція розпочала розслідування через умисне пошкодження майна. Адже, щоб повісити картину, чоловік зробив дві дірки в стіні галереї.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок