Мартін Скорсезе повертається на екрани: він з'явиться в епізодичній ролі у фільмі про Данте Аліг'єрі

Мартін Скорсезе повертається на екрани: він з'явиться в епізодичній ролі у фільмі про Данте Аліг'єрі

Мартін Скорсезе повертається на екрани: він з'явиться в епізодичній ролі у фільмі про Данте Аліг'єрі
Мартін Скорсезе. Фото: Lionel Hahn/Getty Images

Кінорежисер Мартін Скорсезе з'явиться на екрані — він зіграє роль наставника Данте Аліг'єрі у майбутньому фільмі Джуліана Шнабеля "У руках Данте" (In the Hand of Dante).

Про це 20 лютого повідомляє Variety.

"Він надзвичайний у фільмі", — зазначив Шнабель в інтерв'ю Variety, називаючи роль Скорсезе "блискучою, важливою" і додав: "Ви не можете відірвати від нього очей".

Фільм заснований на однойменній книзі Ніка Тошеса, яка розповідає про рукописний манускрипт поеми Данте Аліг'єрі "Божественна комедія", знайдений у Ватиканській бібліотеці. Скорсезе дісталася невелика роль літнього мудреця, який впливає на письменника.

У стрічці також зіграли Оскар Айзек, Галь Гадот, Джейсон Момоа, Джерард Батлер та Аль Пачіно. Фільм орієнтовно вийде у 2025 році.

Скорсезе раніше знімався в епізодичних ролях у багатьох своїх фільмах і час від часу з'являвся у фільмах інших режисерів: він зіграв Вінсента Ван Гога у фрагменті фільму Акіри Куросави "Сни" 1990 року, а також озвучив рибку, на ім'я Сайкс, у мультфільмі "Підводна братва".

Хто такий Мартін Скорсезе

Мартін Скорсезе — американський кінорежисер, сценарист, продюсер та історик кіно.

Він є засновником "Світового фонду кіно" та лауреатом премії Американського інституту кіномистецтва за внесок у кінематограф. Скорсезе є також лауреатом численних премій, серед яких "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA та премія Гільдії кінорежисерів Америки.

Серед найзначніших його робіт — "Таксист", "Шалений бик" і "Славетні хлопці", в яких він працював із Робертом Де Ніро.

У 2023 році вийшла стрічка "Вбивці квіткової повні" Скорсезе, яка теж претендує на "Оскар".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок