"Еммі", "Ґреммі", "Оскар" і "Тоні": Елтон Джон став 19-ю людиною у світі, яка отримала статус EGOT

"Еммі", "Ґреммі", "Оскар" і "Тоні": Елтон Джон став 19-ю людиною у світі, яка отримала статус EGOT

"Еммі", "Ґреммі", "Оскар" і "Тоні": Елтон Джон став 19-ю людиною у світі, яка отримала статус EGOT
Британський співак Елтон Джон. Фото: Getty Images

Британський музикант Елтон Джон отримав свою першу нагороду "Еммі". Це зробило його 19-ю людиною, яка здобула статус EGOT (за першими літерами премій) володаря чотирьох основних нагород: "Еммі", "Ґреммі", "Оскара" й "Тоні".

Про це 16 січня повідомляє The Guardian.

Джон отримав "Еммі" за шоу "Ефір Елтона Джона: прощання зі стадіоном Доджерс", але не зміг особисто забрати нагороду через операцію на коліні.

"Я неймовірно зворушений тим, що приєднуюся до неймовірно талановитого кола переможців EGOT сьогодні ввечері, — сказав Джон у своїй заяві. — Сьогоднішній вечір є свідченням сили мистецтва і радості, яку воно приносить у наше життя. Дякую всім, хто підтримували мене протягом всієї моєї кар'єри, я неймовірно вдячний".

Нагорода "Еммі" додалася до п'яти перемог музиканта на "Ґреммі", двох перемог на "Оскарі" — за саундтрек до фільму "Король Лев" та пісню (I'm Gonna) Love Me Again з мюзиклу "Рокетмен", а також до нагороди "Тоні" за найкращу оригінальну музику до мюзиклу "Аїда".

Елтон Джон став 19-ю людиною у світі, яка отримала статус Egot
Елтон Джон. Елтон Джон. Фото: AP/Caisa Rasmussen

Ці нагороди відзначають видатні досягнення в телебаченні, звукозаписі, кіно та театрі відповідно. Досягнення EGOT називають "Великим шлемом" шоубізнесу. Серед інших володарів цього статусу:

  • акторка Вупі Ґолдберґ, найбільш відома своїми ролями у фільмах "Барва пурпурова", "Джек-стрибунець", "Привид" (за який і отримала "Оскар"), "Сестро, дій" та інших;
  • музикант Джон Ледженд;
  • акторка Віола Девіс, відома за ролями у серіалі "Як уникнути покарання за вбивство", фільмах "Перша леді" та "Паркани" (за який вона отримала "Оскар");
  • акторка Одрі Гепберн, серед її найвідоміших робіт — "Римські канікули" (які принесли їй "Оскар") та "Сніданок у Тіффані".

Хто такий Елтон Джон

Елтон Джон — британський рок-музикант, командор ордену Британської імперії.

Джон має понад п'ятдесят хітів у сороківці лідерів британського UK Singles Chart та американського Billboard Hot 100, а також сім альбомів № 1 у США, які вийшли один за одним. Він продав понад 300 мільйонів платівок по всьому світу, що робить його одним із найбільш продаваних музичних виконавців усіх часів. А також Джон є найуспішнішим сольним виконавцем за всю історію чартів американського Billboard.

Він також отримав два "Золоті глобуси", премію Лоуренса Олів'є і Почесну відзнаку Центру Кеннеді. Елтона Джона внесли до Зали слави авторів пісень у 1992 році та до Зали слави рок-н-ролу в 1994 році.

У 1998 році Єлизавета II посвятила його в лицарі за заслуги в музиці та благодійності.

У 2023 році Джон також завершив свою 50-річну кар'єру — 8 липня він провів останнє шоу прощального п'ятирічного туру. Фінальний концерт тривав у Стокгольмі (Швеція) понад дві години.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну музикант висловлювався на підтримку Маріуполя та людей, які перебувають у блокадному місті.

А у 2023 році Фонд Елтона Джона пожертвував Україні через фандрейзингову платформу UNITED24 майже 5 мільйонів гривень ($125 тисяч) на медичне обладнання для допомоги хворим на ВІЛ та СНІД.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок