Телеканал "1+1" пообіцяв видалити з YouTube номер про переселенку зі Скадовська

Телеканал "1+1" пообіцяв видалити з YouTube номер про переселенку зі Скадовська

Телеканал "1+1" пообіцяв видалити з YouTube номер про переселенку зі Скадовська
. Скриншот із відео

Компанія "1+1 media" видалить номер з програми "Новорічний вечірній квартал", який обурив українців. Жарт стосувався спроб російськомовної жінки з окупованого Скадовська говорити українською.

Про це повідомила пресслужба телеканалу на запит "Детектора медіа".

"Ми розуміємо суспільне обурення і приносимо вибачення в аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців", — йдеться у заяві.

Представники "Кварталу" ж заявили, що номером хотіли "показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно продовжувати говорити мовою ворога".

Епізод вийшов у межах новорічної програми 31 грудня: у шоу переселенка пояснює, що вона "сіСькадовська", тому досі "разговорювала на росіянському язику", українську "вирчала" у школі, але "позаблювала" всі слова. Крім того, автори номера помилилися з географічним розташуванням міста — Схід, а не Південь.

На номер відреагував також міський голова Скадовська Олександр Яковлєв. Він опублікував відеозвернення до "Кварталу 95" і закликав їх перепросити й нагадав, що місто досі в окупації. Також він запропонував долучитись до флешмобу "Скадовськ говорить українською".

А головна редакторка онлайн-видання Кавун.City Євгенія Вірлич подала скаргу на телеканал до Комісії з журналістської етики через випуск, де "містилась пряма і відверта дискримінація мешканців південної та східної України за ознакою мови, а також дискримінація жінок".

Станом на 3 січня відео номера все ще було доступне на YouTube-каналі "Студія Квартал 95 Online", а також у повній версії концерту.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок