Бізнесмен Феліксов планує відкрити до 5 книгарень Readeat у Києві, зокрема — на лівому березі

Бізнесмен Феліксов планує відкрити до 5 книгарень Readeat у Києві, зокрема — на лівому березі

Бізнесмен Феліксов планує відкрити до 5 книгарень Readeat у Києві, зокрема — на лівому березі
Бізнесмен Дмитро Феліксов на передвідкритті книгарні, 30 серпня 2023 року. Юлія Кузьменко/Суспільне Культура

Бізнесмен Дмитро Феліксов планує відкрити до п'яти книгарень Readeat у Києві. Про це він розповів на передвідкритті першої книгарні — йдеться у нашому репортажі. Для всіх відвідувачів книгарня відкрилася 1 вересня.

Так, Феліксов хоче відкрити книгарню й на лівому березі — біля Харківського масиву, Позняків. За словами засновника, розширення — необхідна операційна бізнес-модель, щоб отримати передумови для стабільного зростання. Оскільки витрати на одну книгарню дуже значні: бухгалтери, фінансові директори, HR, маркетологи — це люди, які у своїй роботі можуть охоплювати більш як одну книгарню.

Крім того, Феліксов в інтерв'ю "Forbes Україна" розповів, що по одній книгарні планує відкрити ще й у Львові та Одесі. На відкриття першого фізичного та інтернет-магазину він інвестував 8 млн гривень. Феліксов також зазначив, що планує через три місяці після відкриття продавати приблизно на 3 млн гривень щомісяця — приблизно 300 чеків на день.

Що відомо про книгарню Readeat

У червні офіційно анонсували відкриття двоповерхової книгарні Readeat у Києві та онлайн-сервіс для вибору книжок. Дмитро Феліксов позиціював заклад як найбільшу книгарню в столиці.

Ще до запуску проєкт потрапив у декілька скандалів. Наприклад, одна користувачка Twitter (X) написала про те, як відбувається наповнення сайту товарами: за опис однієї книжки пропонували 4 грн.

Пізніше власник маркетингової агенції Fedoriv Андрій Федорів 4 серпня написав у Facebook: "Українці читають мало. Книжки не купують. Тому майже немає класних книжкових. (...) Майже як народна мудрість «Чому дурні, бо бідні. Чому бідні, бо дурні»".

Після цих слів Федорів він згадав нову книгарню Readeat свого друга Дмитра Феліксова. У коментарях Федоріву закидали знецінення книговидавничої справи, роботи книгарень та друкарень, які втрималися або відкрилися під час повномасштабного вторгнення Росії. Згодом у коментарі для програми Суспільне Культура "Культура на часі" Федорів перепросив за свій допис: "Якщо ми говоримо про пост, то він був неправильний. Мені не вдалося коректно донести свою думку, і мої формулювання образили людей, вони сприйняли ці формулювання як зверхні. І якщо це так було прочитано, значить це так і було. Мені соромно, мені сумно і я прошу у всіх вибачення щодо цього", — зазначив він.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок