Таїсія Повалій заспівала "Пісню про рушник" на пропагандистському каналі в Росії

Таїсія Повалій заспівала "Пісню про рушник" на пропагандистському каналі в Росії

Таїсія Повалій заспівала "Пісню про рушник" на пропагандистському каналі в Росії
. Фото: скриншот з відео

9 травня Таїсія Повалій виступила на урочистому концерті в ефірі пропагандистського каналу "Росія 1". Співачка виконала "Пісню про рушник" українською на тлі декорації у вигляді комуністичних зірок, георгіївських стрічок та синьо-жовтого пейзажу.

"Пісня про рушник" — твір українського поета Андрія Малишка, сповідь-спогад ліричного героя, у якій матір дарує синові рушник, вишитий як символ життєвоï дороги. Рушник – це образ символ чистоти і любові, матері-берегині, яка дала життя, формувала почуття, творила людину. Ліричний герой поезіï з великою теплотою згадує свою матір.

57-річна уродженка села Шамраївка Київської області заспівала перед російськими генералами. Раніше, 16 квітня, вона виступала в дуеті зі Стасом Михайловим під час премії "Шансон року". Про війну в Україні співачка не говорила.

Нагадаємо, що співачка Повалій була кандидатом від "Партії Регіонів" у жовтні 2012 року під час парламентських виборів в Україні і посіла друге місце в партійному списку.

17 вересня 2014 року Повалій разом з групою депутатів "За мир та стабільність" відвідала Держдуму Росії. За фактом участі народних депутатів у засіданні Державної Думи Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження.

Після окупації частини території Донбасу та Криму Повалій не відмовилась від концертів у країні-агресорі.

У 2021 році Повалій скаржилася, що в Україні їй некомфортно працювати, а люди "дивляться на неї скоса" і "вважають ворогом".

У березні Комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом позбавити державних нагород – почесних звань "народний артист України" та "заслужений артист України" — низку російських і українських артистів. Зокрема, Таїсію Повалій, яка також присутня серед осіб, які підтримують Путіна та війну проти України.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок