У Мінкульті відреагували на карикатурний образ українки в серіалі Netflix "Емілі в Парижі"

У Мінкульті відреагували на карикатурний образ українки в серіалі Netflix "Емілі в Парижі"

У Мінкульті відреагували на карикатурний образ українки в серіалі Netflix "Емілі в Парижі"
. Скріншот, Суспільне

Міністерство культури та інформаційної політики направить лист Netflix зі своєю позицією щодо образливого образу українки в серіалі "Емілі в Парижі".

Про це повідомляється в Telegram-каналі міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

"В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Нетфліксу", – написав міністр.

Також Ткаченко зазначив, що Netflix добре знайомий з Україною. Оскільки більшість вулиць Парижа у фільмі "Останній найманець" знімалися в Києві.

"Європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки. Хоча б і про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін. Але цього напевно замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами", – додав міністр.

Він нагадав, що в 90-х та 2000-х українських хлопців зображали переважно як гангстерів, але з часом це змінилося.

Якою показали українку в серіалі "Емілі в Парижі"

У другому сезоні серіалу з'явився новий персонаж – це українка на ім'я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Головна героїня Емілі познайомилася з нею на курсах французької мови у четвертій серії. Дівчата вирушили разом на прогулянку, щоб попрактикуватися французькою. За сюжетом, Петра сказала: "Люблю все безкоштовне", а потім винесла речі з магазину, не заплативши за них.

У Мінкульті відреагували на карикатурний образ українки в серіалі Netflix "Емілі в Парижі"
У Мінкульті відреагували на карикатурний образ українки в серіалі Netflix "Емілі в Парижі". Скріншот, Суспільне

Емілі присоромила українку за цей вчинок та сказала повернути одяг в магазин. Натомість Петра відповіла українською: "Ти шо, здуріла? Я не можу такого зробити, мене ж за це депортують".

Роль Петри виконала актриса Дар’я Панченко, яка раніше знімалася у французькому детективному серіалі "Напарниці: Астрід та Рафаелла".

Серіал "Емілі у Парижі" розповідає про американку Емілі Купер. Вона працювала маркетологинею в Чикаго та несподівано отримала пропозицію вирушити до Парижа замість своєї начальниці. У Франції Емілі починає розповідати в Instagram про своє нове життя.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок