Ексбухгалтерку аеропорту "Чернівці" засудили до 5 років ув'язнення через привласнення майна на 600 тисяч гривень

Ексбухгалтерку аеропорту "Чернівці" засудили до 5 років ув'язнення через привласнення майна на 600 тисяч гривень

Ексбухгалтерку міжнародного аеропорту "Чернівці" засудили до 5 років ув'язнення через привласнення майна на 600 тисяч гривень. Зробили це заочно, бо наразі жінка перебуває у міжнародному розшуку.

Про це повідомили у Telegram обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, колишня бухгалтерка без відома керівництва аеропорту купувала для підприємства меблі, комп'ютерну та побутову техніку, ставила їх на баланс, а потім списувала й привласнювала товар.

Слідство встановило, що впродовж 2019-2020 років вона незаконно заволоділа майном підприємства на понад 600 тисяч гривень.

Жінку визнали винною у заволодінні майном підприємства через зловживання службовим становищем, у несанкціонованому втручанні у систему бухгалтерського обліку та службовому підробленні.

До 5 років ув'язнення її засудили заочно – наразі жінка переховується від слідства та перебуває у міжнародному розшуку, повідомили в прокуратурі. Також її позбавили права обіймати посади в органах влади та працювати на державних чи комунальних підприємствах впродовж трьох років.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок