"Виступи були максимально важливими". Олег Верняєв оцінив перші міжнародні старти після повернення до гімнастики

. Олег Верняєв. Фото: Instagram @verniaev13

Донеччанин здобув на дебютних змаганнях два "золота" та два "срібла".

Олімпійський чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв оцінив виступи у двох дебютних міжнародних стартах після повернення у спорт. Відповідний допис український спортивний гімнаст опублікував на сторінці в Instagram.

Верняєв отримав дискваліфікацію до 2024 року після позитивного тесту на допінг у 2020-му. Однак у березні 2023-го гімнаст домігся скорочення терміну до двох років.

Попри допуск до змагань спортсмен пропустив чемпіонат Європи, етапи Кубка світу, а також три турніри Кубка світового виклику. Після скорочення дискваліфікації Верняєв провів перший міжнародний старт у вересні: спочатку у турецькому Мерсіні, а згодом – в угорському Сомбатхеї.

Змагання у Туреччині та Угорщині відбулися у межах Кубка світового виклику та передують чемпіонату світу зі спортивної гімнастики, де наприкінці вересня Верняєв змагатиметься у складі чоловічої команди України. Впродовж перших міжнародних турнірів Олег здобув чотири нагороди: два "золота" на паралельних брусах та два "срібла" у вправах на коні.

Після другого для себе етапу Кубка світового виклику Верняєв й відреагував на повернення до спорту. У дописі спотивний гімнаст зазначив, що завершив перші турніри з хорошими результатами.

"Пройшли два кубки світу, і пройшли вони вдало для мене, незважаючи на всі розмови, що я вже старий і не зможу повернутися у великий спорт. Результат є – чотири медалі", – написав Верняєв.

"Попереду ще багато роботи перед чемпіонатом світу, але ці виступи були максимально важливими для мене, як фізично, так і морально. Усім дякую за підтримку! Близьким мені людям, друзям. І, авжеж, фаховим та іноземним експертам".

Хто такий Олег Верняєв

  • 29-річний гімнаст національної збірної України.
  • Олімпійський чемпіон 2016 року на паралельних брусах. Віцечемпіон Ріо у багатоборстві.
  • Чемпіон світу 2014 року на паралельних брусах. За кар'єру здобув п'ять нагород світової першості різних ґатунків (з них три — "срібні").
  • Шестиразовий чемпіон Європи. Востаннє здобував "золото" Євро в 2017 році — на брусах й у єдиноборстві.