Український павільйон на Венеційській бієнале роздає карту бомбосховищ Венеції

Ексклюзивно
Український павільйон на Венеційській бієнале роздає карту бомбосховищ у Венеції. Суспільне Культура/Катерина Яковленко

У межах промокампанії Український павільйон створив карту бомбосховищ у Венеції, яку роздають відвідувачам Венеційської бієнале.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільне Культура.

Карта є і в онлайн-форматі. Зокрема, на карті показано, що одне з бомбосховищ розташовується неподалік від Українського павільйону.

"Після Другої світової війни бомбосховища стали пережитками минулого. Однак в Україні з 2022 року через постійні російські ракетні обстріли по всій території бомбосховища знову стали важливим прихистком для людей. Знання про найближче укриття перетворилося на питання життя і смерті. Кожен українець, куди б він не пішов, автоматично бере до уваги найближче бомбосховище, готовий скористатися ним у разі повітряної тривоги", — йдеться в описі карти.

Карта бомбосховищ Венеції, яку роздає Український павільйон.
"Створюючи мапу укриттів у Венеції, ми прагнемо нагадати світу про крихкість миру та про те, що ми можемо насолоджуватися мистецтвом і жити мирно, доки міжнародна спільнота залишається об'єднаною в підтримці України проти російських окупаційних військ".

Карту підготували у співпраці з креативною агенцією Bickerstaff.734. Мапи та буклети розвішали по вуличках Венеції. Цей різкий контраст слугує потужним нагадуванням про те, що війна поруч, та ніхто не застрахований від того, що вона може прийти до рідного міста.

Про 60-ту Венеційську бієнале

Цьогоріч Венеційська бієнале зосереджена на показі сучасних та історичних творів, які відображають тему "Іноземці скрізь". На заході серед іншого будуть представлені роботи квір-митців та представників корінних народів. Важливим аспектом є також спеціальні проєкти, зосереджені на активізмі й деколонізації, що відображають сучасні соціальні та культурні питання.

Україна на Венеційській бієнале буде представлена проєктом "Плетіння сіток". Це груповий проєкт, що презентує роботи Каті Бучацької, Лії та Андрія Достлєвих, Андрія Ревковського і Даніїла Рачинського в архітектурному просторі, розробленому Олександром Бурлакою. Куратори проєкту — Вікторія Бавикіна та Маким Горбацький.

Крім того, Польща представить роботу української "Відкритої групи" (учасники: Антон Варга, Юрій Білей та Павло Ковач мол.). Проєкт "Повторюйте за мною" стане продовженням відеоінсталяції, яку митці створили у 2022 році.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: culture@suspilne.media