Ізраїль продовжив локдаун до кінця січня та змінив правила в'їзду

Ізраїль продовжив локдаун до кінця січня та змінив правила в'їзду

Ізраїль продовжив локдаун до кінця січня та змінив правила в'їзду
. Фото: AP

Ізраїльський уряд вирішив продовжити локдаун через пандемію коронавірусу до 31 січня.

"Ми опинилися в розпалі важких перегонів між кампанією з вакцинації та зростанням захворюваності у світі через мутації", - відзначив прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньяху, передає The Jerusalem Post.

Він закликав усіх громадян дотримуватися обмежень, зокрема й ультраортодоксальних євреїв, серед яких зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювань одночасно зі значною кількістю порушень карантину.

Міністерство охорони здоров'я країни просило продовжити дію обмежень щонайменше ще на 2 тижні, однак уряд погодився на локдаун тільки до 31 січня.

За словами уповноваженого з питань протидії коронавірусу Нашмана Аша, наразі вже 30-40% нових хворих заразилися новим штамом, який виявили у Великій Британії. На його думку, більшість хворих матимуть цей штам вже за кілька тижнів.

Окрім того, уряд Ізраїлю вирішив змінити правила в'їзду іноземців до країни: мандрівники мають надати при в'їзді негативний тест на коронавірус, зроблений ними не пізніше, ніж за 72 години до в'їзду.

За добу 18 січня в країні було зареєстровано 10 021 новий випадок захворювання на COVID-19.

Що відомо

  • Європейська комісія заявила, що до кінця січня 2021 року країни ЄС мають розробити єдину стратегію запровадження сертифікатів вакцинації, які будуть визнаватися на території об'єднання та за його межами.
  • Міністерство охорони здоров'я планує розпочати кампанію з вакцинації населення від коронавірусу орієнтовно в середині лютого. Для щеплення використовуватимуть препарати китайського розробника Sinovac та американського Pfizer.
  • Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій затвердив план вакцинації населення від COVID-19, за яким вона відбудеться у чотири етапи та має охопити половину населення України за понад рік.
  • У світі вже розповсюджено понад 39 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу у щонайменше 49 країнах з високим рівнем доходу. При цьому найбідніша держава отримала тільки 25 доз.
  • Мешканці Польщі, які пройдуть курс щеплень проти COVID-19, отримають документи про вакцинування у вигляді QR-коду.
  • Одним з перших подібний документ запроваджує Ізраїль – вже з 17 січня громадяни країни, які зробили щеплення зможуть уникати обмежень, пов'язаних з локдауном. Аналогічні документи планують вводити також Данія та Угорщина. Водночас у Франції від "ковідних паспортів" відмовилися через суспільну критику.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
На початок