Усі країни Євросоюзу отримали вакцину від COVID-19. Коли стартує вакцинація

Усі країни Євросоюзу отримали вакцину від COVID-19. Коли стартує вакцинація

Усі країни Євросоюзу отримали вакцину від COVID-19. Коли стартує вакцинація
. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, фото: Урядовий кур’єр

Станом на 26 грудня вакцину від COVID отримали всі країни Європейського союзу. Тож вже 27 грудня в європейських країнах розпочинається масова вакцинація.

Про це йдеться у зверненні голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

"Ми починаємо перегортати сторінку важкого року. Сьогодні день доставки, а завтра (27 грудня - ред.) вакцинація проти COVID-19 почнеться по всьому ЄС. Вакцина стала доступна одночасно для всіх держав ЄС, і люди почнуть приймати вакцину в Афінах, у Римі, у Гельсінкі, в Софії", – сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: Moderna vs Pfizer. Як відрізняються дві перші у світі вакцини проти коронавірусу

Вона назвала масову вакцинацію в ЄС "зворушливим моментом єдності" і "надійним виходом з пандемії коронавірусу".

Президентка Європейської комісії також повідомила, що вакцини достатньо для щеплення всього населення ЄС, а також мешканців країн Європейської економічної зони.

Крім того, Урсули фон дер Ляєн зазначила, що невдовзі Євросоюз отримає більше вакцин, щойно буде підтверджено їх безпеку та ефективність. "Але доки цього не сталося нам потрібно зберігати пильність. Ми маємо захищати себе і своїх близьких від вірусу. Лишаємося в безпеці разом. Зробімо 2021 рік нашим роком відновлення і надії", – закликала Урсула фон дер Ляєн.

Що відомо

  • Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило використання вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.
  • Ватикан дозволяє вірянам щеплюватися вакциною від COVID-19 навіть, якщо в її розробці використовувались клітині абортованих плодів
  • Низка європейських країн, наприклад, Нідерланди, Франція та Німеччина, посилили карантинні обмеження напередодні Різдва через сплеск захворюваності на COVID-19.
  • Країни Латинської Америки почали масову вакцинацію населення від коронавірусу.
На початок