"Європейський Оскар" отримала данська трагікомедія "Ще по одній"

"Європейський Оскар" отримала данська трагікомедія "Ще по одній"

"Європейський Оскар" отримала данська трагікомедія "Ще по одній"
. Вікіпедія

Європейська кіноакадемія присудила нагороду за "Кращий європейський фільм" данській трагікомедії "Ще по одній". Фільм режисера Томаса Вінтерберга отримав премію за найкращу режисуру, найкращого актора і найкращий сценарій.

Як зазначили на сайті кіноакадемії, лауреатів Європейської кінопремії оголосили в Берліні 12 грудня. Церемонія відбулася у форматі відеотрансляції.

Сюжет фільму розповідає про чотирьох шкільних вчителів, які вирішили перевірити на собі наукову теорію про те, що кожна людина з моменту народження страждає від нестачі алкоголю в крові. Вчителі вирішили щоранку випивати невелику дозу алкоголю, аби, за теорією, залишатись працездатними та завжди мати гарний настрій.

Комедія "Ще по одній" – дітище данського режисера та сценариста Томаса Вінтерберга. Для виконання головної ролі він запросив Мадса Міккельсена ("Полювання", "Казино Рояль"), володаря головного призу Канського кінофестивалю за головну чоловічу роль.

Премію за кращу жіночу роль отримала німецька актриса Паула Бер, яка зіграла у фільмі "Ундіна", романтичній стрічці про молоду мешканку Берліна.

Що відомо

  • Церемонію вручення премії "Оскар" вирішили перенести на квітень 2021 року.
  • У США оголосили переможців телевізійної премії Emmy Awards. Цього року через пандемію СOVID-19 організатори були вимушені провести її в онлайн-форматі.
На початок