Справа Шеремета: гроші на заставу Дугарь зібрали за три години

Справа Шеремета: гроші на заставу Дугарь зібрали за три години

Справа Шеремета: гроші на заставу Дугарь зібрали за три години
. ptp.kr.ua

168 тисяч гривень для внесення застави за військову медсестру Яну Дугарь, яка є підозрюваною у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, зібрали за три години. Про це у Facebook повідомив її адвокат Віталій Коломієць.

"Друзі, неймовірно. 500+ людей здійснили платежі, і ми маємо достатню суму, а також кошти на подальшу боротьбу. Дуже дякую. Ще раз переконуюся: українці — самодостатні і готові до боротьби за право", — написав захисник у Facebook.

Нагадаємо, що Печерський суд Києва залишив підозрюваного у справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою до 23 липня, а Яні Дугарь призначили заставу й електронний браслет.

Що відомо

  • Слідство повідомило адвокатів підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь про закінчення розслідування у справі.
  • Також слідство у справі Шеремета змінило підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь, прибравши з переліку мотивів "ультранаціоналістичні ідеї" та "велич арійської раси".
  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху автомобіля, в якому їхав на ефір авторської ранкової програми. Шеремет був у машині один і за кілька хвилин помер у кареті "швидкої".
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • За версією слідства, вибухівку під авто Шеремета заклали Кузьменко й Антоненко. Розвідку на місці злочину вела Яна Дугарь.
  • У виробленні вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі фігурує і його дружина Інна.

На початок