Підозрюваний у хабарі голова Чернівецької облради повернувся: суд не зміг відсторонити через хворобу

Підозрюваний у хабарі голова Чернівецької облради повернувся: суд не зміг відсторонити через хворобу

Підозрюваний у хабарі голова Чернівецької облради повернувся: суд не зміг відсторонити через хворобу
. Суспільне Чернівці

Голова Чернівецької облради Іван Мунтян, якого підозрюють у хабарі, головує на сесії, передає кореспондентка Суспільного. Суд не зміг продовжити його відсторонення від посади, бо Мунтян перебував на лікарняному.

Чергове відсторонення Мунтяна від посади голови облради завершилось 20 листопада. Про продовження не могли клопотати, бо підозрюваного госпіталізували до лікарні з COVID-19. Про це Суспільному сказала прессекретарка САП Ольга Постолюк.

За її словами, ймовірно відсторонення вже не продовжуватимуть, оскільки незабаром розпочне роботу нове скликання ради.

Івана Мунтяна обрали депутатом облради за списком "Батьківщини".

Читайте також

  • Відсторонений від посади Іван Мунтян сидить в президії Чернівецької обласної ради.

Що відомо

  • 4 лютого САП повідомила про підозру голові облради Івану Мунтяну. Його підозрюють у вимаганні хабаря у 400 тисяч доларів за передачу в оренду комунального санаторію. У період з серпня по жовтень 2019 року голова Чернівецької облради ймовірно отримав 180 тисяч доларів.
  • НАБУ оприлюднило відеоматеріали, на яких чоловік, якого слідчі вважають Мунтяном, ймовірно отримує хабар.
  • У коментарі Суспільному Іван Мунтян сказав, що хабар не брав, а підозру називає абсурдом. За його словами, санаторій передали прозоро та через конкурс.
  • 13 лютого Івану Мунтяну обрали запобіжний захід у вигляді застави у понад 10 мільйонів гривень. Мунтян подав апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду. Водночас вніс за себе заставу.
  • Детективи НАБУ повідомили про підозру і приватному підприємцю, який ймовірно запропонував хабар. Йому також обрали запобіжний захід.
  • 28 лютого Івана Мунтяна відсторонили від посади голови Чернівецької облради. Водночас суд залишив рішення про заставу у понад 10 мільйонів гривень без змін.
  • 27 березня суд продовжив термін розслідування у справі голови Чернівецької обласної ради. Відтак Мунтяна ще на два місяці відсторонили від посади голови Чернівецької облради. Опісля термін відсторонення продовжували щодва місяці. Водночас 22 вересня дію запобіжних заходів продовжили лише на один місяць.
На початок