Ювілейний диктант національної єдності написали прем’єр та мовний омбудсман

Ювілейний диктант національної єдності написали прем’єр та мовний омбудсман

Ексклюзивно
Ювілейний диктант національної єдності написали прем’єр та мовний омбудсман
. Суспільне

У День української писемності та мови в Україні пройшов ювілейний двадцятий диктант національної єдності. В його написанні, серед інших, взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, мовний омбудсман Тарас Кремінь, народні депутати та відомі артисти.

Диктант транслювався в ефірі Суспільного, а також на Українському радіо і Радіо Культура. Взяти участь у диктанті можна було, перейшовши за посиланням.

"Його мета – не перевіряти знання. Головне – це спонукати людей говорити українською мовою, вдосконалювати своє знання і культурі української мови", – зазначив генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

За словами Хоркіна, не пізніше 10 листопада текст диктанту можна надіслати на перевірку на електронну пошту [email protected] (до 23:00 10 листопада) чи на поштову адресу: Українське радіо, вул. Хрещатик, 26, Київ 01001.

"Диктант непростий, дуже багато пунктуації та цікавих слів. Перше хвилювання вже позаду, тепер залишається хвилювання як його написав", – поділився враженнями від диктанту прем’єр-міністр.

Окрім того, участь у написанні диктанту взяли акторка Наталія Сумська, мовний омбудсман Тарас Кремінь та нардепка Кіра Рудик.

Цьогоріч текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читала диктант акторка Римма Зюбіна.

Що відомо

  • Радіодиктант національної єдності цьогоріч проводять вдвадцяте. Традиційно він відбувається у День української писемності та мови — 9 листопада.
  • Диктант написав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник і видавець Іван Малкович.Текст читатиме актриса театру і кіно, голос театру перед мікрофоном на радіо "Культура" Римма Зюбіна.
  • Почути диктант можна на "Українському радіо" та на радіо "Культура". На сайті ukr.radio у розділі "Як слухати" можна подивитися мапу частот "Українського радіо" для свого регіону.
  • Також радіодиктант можна послухати в інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. Крім того, спецпроєкт транслюватиметься на сторінці Українського радіо та корпоративній сторінці Суспільного мовлення у Facebook та на YouTube телеканалу UA: Перший.

На початок