В ніч на 20 червня Сили оборони знищили 5 із 9 ракет і 27 "шахедів" — Повітряні сили

В ніч на 20 червня Сили оборони знищили 5 із 9 ракет і 27 "шахедів" — Повітряні сили

Робота ППО
Робота протиповітряних сил України. Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

У ніч на 20 червня Росія завдала удару по Україні чергового масованого удару, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні дрони типу "Shahed-131/136". В результаті роботи Сил оборони було знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-555, 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 27 "шахедів".

Про це у Telegram повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За його словами, РФ атакувала критичної інфраструктури. Основний напрямок удару – Схід України, зокрема, Дніпропетровщина.

Загалом противник застосував 9 ракет різних типів та 27 ударних БПЛА:

  • 4 крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – повітряний простір над акваторією Каспійського моря);
  • 3 балістичні ракети "Іскандер-М" (із Воронезької обл. – РФ);
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору над акваторією Азовського моря);
  • 27 ударних дронів типу "Shahed-131/136" (район пусків – Приморсько-Ахтарськ – РФ).

"Повітряний напад противника відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ Повітряних сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України", — йдеться у дописі Олещука.

Він додав, що ППО працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.

В "Укренерго" повідомили, що внаслідок нічних обстрілів пошкоджено обладнання на енергообʼєктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях.

Вночі 20 червня обласні військові адміністрації деяких областей повідомляли про звуки вибухів та атаки безпілотників у своїх регіонах, зокрема, у Вінницькій, Запорізькій та Київській областях.

На початок