Вийшов друком миколаївський путівник

Вийшов друком миколаївський путівник

Вийшов друком миколаївський путівник
. Валерій Чернявський

У Миколаєві презентували ілюстрований путівник по місту. Це перше подібне видання з часів незалежності України.

Книга “Вулиці міста корабелів розповідають. Путівник по Миколаєву для містян та приїжджих” створена кандидатом історичних наук, заступником директора з наукової роботи Миколаївського обласного краєзнавчого музею Валерієм Чернявським. Рукопис став фактичним текстовим оформленням циклу оглядових екскурсій, що організовувалися в рамках гуманітарного проєкту “Миколаїв історія та сучасність” ГО “Миколаїв — єдина родина”. Працювати над самою книгою автор розпочав у квітні 2020 року.

Вийшов друком путівник Миколаєвом
Валерій Чернявський. Facebook

“Працювати було цікаво, але незвично. Я більше пишу в академічній сфері. Потрібно було із великих історій створити маленький, але цікавий текст. Щоб книга була зрозуміла як місцевим жителям, так і приїжджим, аби кожен міг швидко та цікаво познайомитися із нашим чудовим містом”, – каже Валерій Чернявський.

Вийшов друком путівник Миколаєвом
Facebook

Видання має 117 сторінок, близько 300 илюстрацій та арт-мапу з локаціями миколаївських пам’яток, яка виконана професійною ходожницею Вікторією Ковальовою. Світлини належать трьом фотографам: Олександру Сайковському, Константину Хребтенку та Юрію Севастьянову. Книга вийшла друком у видавництві “Іліон”.

Читайте також

На початок