Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв

Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв

У Києві двоє крадіїв під час затримання погрожували поліцейським ножем і гранатою
Затримання підозрюваних у пограбуванні магазину, Київ, 4 березня 2024 р. Фото: Поліція Києва/Facebook

У столиці двоє рецидивістів пограбували зоомагазин. Коли їх затримували правоохоронці, один із чоловіків погрожував підірвати поліцейських гранатою. Нині грабіжники під вартою. Їм загрожують нові тюремні терміни.

Про це інформує поліція Києва у Facebook.

Двоє киян "спеціалізувалися" на крадіжках майна з квартир та магазинів. Чергове пограбування вони скоїли у Дарницькому районі. З допомогою лома "спритники" відчинили вхідні двері зоомагазину, пошкодили камери відео спостереження і винесли з приміщення ноутбук, будівельні інструменти, а також товари для тварин. Крадене спільники завантажили в авто і намагались поїхати, проте їх наздогнали співробітники поліції.

36-річного водія зупинили біля автівки, а його 37-річний напарник почав чинити опір поліцейським — спочатку погрожував ножем, потім дістав з кишені бойову гранату й висмикнув кільце. Оперативникам вдалося знешкодити боєприпас.

Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв
Ніж і граната, яким чоловік погрожував правоохоронцям. Фото: Поліція Києва/Facebook

Обоє чоловіків затримані. Під час обшуку в авто підозрюваних вилучили викрадене майно та інші речові докази.

Пограбували магазин і погрожували поліцейським гранатою: у Києві затримали серійних крадіїв
Результати обшуку автомобіля підозрюваних. Фото: Поліція Києва/Facebook

Як з’ясували оперативники, обоє фігурантів раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. Справа одного з них за фактом квартирного пограбування нині розглядається в суді.

Спільникам повідомили про нові підозри — за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням та вчинена в умовах воєнного стану). Молодику, який погрожував поліцейським гранатою, інкримінують ще й ч. 1 ст. 263Незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами і ст. 348Посягання на життя працівника правоохоронного органу ККУ. Найсуворіше покарання за ці злочини — довічне позбавлення волі.

Що відомо про випадки пограбування в Києві

У столиці затримали чоловіка, який пограбував ювелірний магазин у Печерському районі. Він, видаючи себе за покупця, викрав з вітрини золотий ланцюжок.

Восени минулого року столичні правоохоронці затримали злочинну групу, які в київському під'їзді пограбували підприємця на понад 2 мільйони гривень. Грабіжники кілька днів стежили за бізнесменом.

У грудні 2023 року в Києві сталося пограбування на будівництві церкви. Із сейфа винесли документи і гроші. Поліція затримала підозрюваних, які переховувались в одному з районів області.

Столичні поліцейські затримали грабіжника-невдаху, який двічі намагався обікрасти кредитні установи. Молодик погрожував працівникам ножем. Ті викликали правоохоронців.

На початок