Сім'я Степаненків отримала "медаль опору українського народу" від італійського уряду

Сім'я Степаненків отримала "медаль опору українського народу" від італійського уряду

Сім'я Степаненків отримала "медаль опору українського народу" від італійського уряду
Сім'я Степаненків, 22 лютого 2024. Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Сьогодні, 22 лютого, Наталія і Яна Степаненко отримали "медаль опору українського народу" від італійського уряду. Мама й донька втратили ноги внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську 8 квітня 2022 року. Лікування й підготовку до протезування вони проходили у Львові.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Серію медалей розробили в Італії до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 65 євро з продажу кожної перерахують на допомогу Центру дитячої реабілітації Unbroken Kids. Там лікують дітей з осколковими, термічними й мінно-вибуховими травмами, кульовими пораненнями й ампутаціями.

Одну із перших "медалей опору українського народу" отримала сім'я Степаненків. Для вручення медалі їх запросили до Риму.

"Медалі опору українського народу", 22 лютого 2024.
"Медалі опору українського народу", 22 лютого 2024. Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Мама Наталія й донька Яна втратили ноги 9 квітня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську. Їм встановили протези у США, а до Львова родина повернулася наприкінці серпня 2023 року. У центрі "Незламні" вони продовжують реабілітацію й щорічні протезування для Яни.

Монети розробив Державний поліграфічний інститут і монетний двір Міністерства економіки та фінансів Італії. Загалом для реабілітації дітей у Львові планують зібрати близько пів мільйона євро.

На початок