"Хотіла вибігти у підвал, але дуже гучно стало": чергова "пункту незламності" розказала про обстріл Селидового

"Хотіла вибігти у підвал, але дуже гучно стало": чергова "пункту незламності" розказала про обстріл Селидового

Ексклюзивно

В школі у Селидовому, яка була в ніч на 8 лютого під російським обстрілом, працював "пункт незламності". Місцева жителька Олена була черговою в ту ніч. Жінка не постраждала. Про нічну ракетну атаку жінка розказала Суспільному Донбас.

Селидове школа після обстрілу
Школа у Селидовому, де перебувала вночі Олена. Фото: Суспільне Донбас

Від ранку Олена була біля школи: допомагала прибирати наслідки обстрілу.

Фото: Суспільне Донбас
"Як почула — відразу до дверей. Хотіла вибігти, але дуже гучно стало. Стала біля дверей та пригнулася", — описала жінка мить ракетної атаки.

За її словами, разом із нею в "пункті незламності" ще троє людей. Вони не постраждали.

Селидове школа після обстрілу РФ, 8 лютого 2024 рік
Вхід до школи, де вночі перебувала Олена. Фото: Суспільне Донбас

"Хлопці були. Також зі мною вибігли у коридор. Коли бахнуло, ми постояли. А потім хотіли у підвал спуститися. Побігли — а там землею записано. Не вийшло, повернулись назад до школи. Коли трохи стихло, ми побігли у підвал з іншого блоку. Нас четверо було, всі живі-здорові", — розповіла журналістам Суспільного Донбас Олена.

Місце удару, Селидове, наслідки обстрілу 8 лютого
Фото: Суспільне Донбас

Що відомо про обстріл Селидового Донецької області 8 лютого

Військові РФ близько 00:30 8 лютого обстріляли місто Селидове Донецької області, повідомили у міській військовій адміністрації. За даними поліції Донеччин, облпрокуратури та обласної військової адміністрації, через обстріли загинула одна людина. Травми та порання дістали семеро людей, серед них — 6-річний хлопчик.

Як повідомили у поліції Донеччини вдень уточнені дані, РФ випустила по місту 8 ракет. Застосували ракети С-300 та ракети KN-32 — це північнокорейські ракети, які РФ вже застосовувала, зокрема для ударів по Харкову.

Окупанти вдарили по місту 8-ма ракетами. Одна з них влучила в багатоквартирний будинок. За попередньою інформацією, Росія застосувала для удару ракети КN-23 та С-300.

За даними МВА, пошкоджені 7 адмінбудівель, 53 багатоповерхових житлових будинки, 10 приватних домоволодінь, 24 автомобілі, лінії електромереж. Серед пошкоджених будівель, за даними очільника ОВА, три школи.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок