Легкоатлети з Кіровоградщини вибороли золото й три срібла чемпіонату України у приміщенні

Легкоатлети з Кіровоградщини вибороли золото й три срібла чемпіонату України у приміщенні

Карандукова, Дорощук, Попов ЧУ 2024 у приміщенні
Зліва направо: срібний п'єдестал Анни Карандукової, Олег Дорощук та срібний п'єдестал Іллі Попова. Фото: Facebook Наталії Абраменко та ФЛАУ

Кропивничани Олег Дорощук, Анна Карандукова та Ілля Попов вибороли медалі чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді у приміщенні. Олег Дорощук став чемпіоном, показавши найкращий світовий результат сезону й встановивши особистий рекорд.

Першість країни відбулась у Києві, її учасниками стали понад 400 атлетів з 22 регіонів та міста Київ. Кіровоградщину представляли 12 спортсменів та спортсменок. Змагання були відбірковими на чемпіонат світу в приміщенні, який 1-3 березня відбудеться у шотландському Глазго. Результати опублікували на сайті федерації легкої атлетики України.

Результат Олега Дорощука

22-річний кропивничанин виборов першість у секторі стрибків у висоту з-поміж 16 спортсменів, 12 з яких кваліфікувались до фіналу. З особистим рекордом та кращім результатом сезону у світі – два метри 29 сантиметрів – підопічний Геннадія Здітовецького виграв золоту медаль змагань. Друге місце – у Романа Петрука з Житомирської області, результат якого – два метри 23 сантиметри. Бронза – у представника Львівщини Вадима Кравчука, який показав результат два метри 20 сантиметрів.

Результат Анни Карандукової

У доробку 17-річної кропивничанки два срібла на 60-метрівці – серед дорослих та серед молоді. Результат підопічної Олександра та Олени Тесленків – 7,57 секунди. Він дозволив стати другою в обох заліках. Кращою на цій дистанції з результатом 7,29 секунди стала представниця Сумщини Діана Гончаренко. Одну соту секунди кропивничанці програла Ольга Юзва з Чернівецької області, виборовши бронзу. Усього на дистанції 60 метрів змагались 20 атлеток.

Результат Іллі Попова

21-річний підопічний Наталії Абраменко пробіг 60-метрівку за 6,82 секунди. Цей результат став шостим серед дорослих та другим серед молоді. Серед молоді кращий результат – 6,77 секунди – показав бігун з Київщини Владислав Ємець, бронза – у киянина Дмитра Янчика, який пробіг дистанцію за 6,85 секунди. Усього на дистанції 60 метрів змагались 32 атлетів.

На початок