"Стає менше будинків, де можна жити": начальник МВА розповів про ситуацію у Часовоярській громаді на Донеччині

"Стає менше будинків, де можна жити": начальник МВА розповів про ситуацію у Часовоярській громаді на Донеччині

"Стає менше будинків, де можна жити": начальник МВА розповів про ситуацію у Часовоярській громаді на Донеччині
. Фото: Донецька обласна прокуратура

В Часовоярській громаді на Донеччині залишаються орієнтовно понад 800 жителів. З чотирьох населених пунктів громади люди залишаються у Калинівці та Часовому Ярі. Евакуація з громад триває.

Про це в ефірі "Еспресо" розповів та уточнив Суспільному Донбас начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус.

"Обстріли громади продовжуються, бойові дії в напрямку Часового Яру ведуться постійно. Цього тижня по громаді російські військові стріляли з артилерії, мінометів, реактивної артилерії та дронів. Наприклад цього тижня російські дрони відпрацьовували по цивільних, коли люди йшли з пункту, де набирали воду, й дорогою по них відпрацював дрон. Вони живі, але отримали поранення. В місті не буває "тихо", постійно працює артилерія. З міста та поза містом постійно чутно звуки вибухів", — зазначив Чаус.

За його словами, у місті складна ситуація

"Рух місцевих містом присутній. Гуманітарною допомогою продуктові набори та побутовою хімією та водою, гарячими обідами на 100 відсотків забезпечені жителі громади. Щодня стає небезпечніше та менше будинків, де можна безпечно жити.

Чаус уточнив, що електрика у громаді тільки на генераторах.

"У місті є кілька пунктів підзарядки. Вода є, за рахунок свердловини й одного з водозаборів. Два мікрорайони отримують воду по годинах. Також у громаді розвозять воду. Зв'язок є періодично, основа старлінки. Рятувальники, медики та поліція працює у місті", — розповів Сергій Чаус.

Як уточнив Суспільному начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус, від початку доби внаслідок обстрілів поранених та загиблих немає.

"Від початку війни у нас діє номер телефона ЦНАПу, у якого одна з функцій, це евакуація. Рідні записують відео. Ми доносимо цю інформацію, якщо люди погоджуються, то ми евакуюємо людей до Краматорська, або Костянтинівки і вже звідти ми наступними рейсами вивозимо людей у більш безпечні райони", — каже Чаус.

В Часовоярській громаді чотири населених пункти, а саме село Богданівка, село Григорівка, село Калинівка та місто Часів Яр.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок