Полтавські волонтери зібрали майже 2 мільйони гривень від початку повномасштабного вторгнення Росії

Полтавські волонтери зібрали майже 2 мільйони гривень від початку повномасштабного вторгнення Росії

Від початку повномасштабного вторгнення полтавські волонтери зібрали майже два мільйони гривень на потреби військовослужбовців. Благодійники майже два роки проводять заходи з національно-патріотичного виховання та беруть участь у міських фестивалях.

Про це Суспільному розповів керівник полтавського осередку благодійної організації "Підтримай Третю штурмову" Владислав Сапєгін.

Держава на своєму рівні визнала, що забезпечення нашої армії йшло приблизно 50/50 між державою та волонтерами.
Support Assault Brigade
Support Assault Brigade. Суспільне Полтава

Так Владислав Сапєгін згадує про забезпечення українських військ одразу після початку повномасштабного вторгнення. У червні 2023-го року він вирішив створити волонтерський центр.

У нас була маленька команда, яка займалася забезпеченням потреб різних бригад. Поспілкувавшись в межах цієї команди, ми зрозуміли, що ми підходимо на цю роль, ми можемо тягнути волонтерський центр. Я дуже багато друзів маю у третій штурмовій бригаді. Мені дуже хотілося стати частинкою цієї великої сім’ї і всі ті зусилля, перенести на конкретних хлопців.

Нині волонтерська робота вимагає зовсім інших підходів щодо збору грошей, порівняно з лютим 2022-го, говорить Владислав. Так на потреби бійців вдалося зібрати майже два мільйони гривень.

Ми зрозуміли, що викласти красиву фотографію, прикласти реквізити і зібрати гроші на якусь із потреб, вже не працює. Відповідно, збори перетворилися на таку чи іншу роботу. Це стало поштовхом до того, щоб масштабуватися, проводити заходи з національно-патріотичного виховання та облаштовувати власну локацію і проводити власну активність. Люди в режимі реального часу бачать, на що вони донатять гроші.
Владислав Сапєгін
Владислав Сапєгін, керівник полтавського осередку благодійної організації "Підтримай Третю штурмову". Владислав Сапєгін, керівник полтавського осередку благодійної організації "Підтримай Третю штурмову"

Волонтер говорить, що результати контрнаступальних дій бійців 3-ї штурмової надихають людей донатити.

Я бачу, які це вмотивовані та ініціативні хлопці і який вони можуть показувати результат. Від початку контрнаступу українського було звільнено 250 квадратних кілометрів земель. І саме силами третьої штурмової бригади було звільнено 20.

Нині благодійники збирають гроші на FPV-дрони, тепловізори та оптику для військовослужбовців.

Не варто ганьбитися свого донату в десять чи двісті гривень. Саме ці маленькі донати закривають важливі збори на якусь дорогу потребу.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок