"Мрію, щоб не літали ракети та "шахеди": незряча дівчинка зі Львівщини зібрала вже понад 2 млн грн на ЗСУ

"Мрію, щоб не літали ракети та "шахеди": незряча дівчинка зі Львівщини зібрала вже понад 2 млн грн на ЗСУ

Десятирічна Анна-Марія Герман зі Львівщини зібрала понад два мільйони гривень для Збройних сил України. Дівчинка співає і грає на бандурі. На виступах на вулиці та в церквах волонтерка виконує українські патріотичні пісні. За зароблені гроші родина Анни-Марії вже придбала два автомобілі, дрони, рації, прилади нічного бачення та медикаменти для військових.

Більше про історію волонтерки дізнавалося Суспільне.

Анна-Марія Герман від народження незряча. Проте це не заважає їй від початку повномасштабного вторгнення волонтерити.

Анна-Марія під час виступу
Анна-Марія під час виступу. Фото з особистого архіву Наталії Бражник

"В мене старший брат воює, служить і мені захотілось волонтерити. І я кажу до мами, давайте будемо волонтерити, а мама мене підтримала, і ми так почали", — каже дівчинка.

Школярка співає і грає на бандурі у львівських храмах та на відкритих майданчиках у різних містечках і селах на Львівщині.

Анна-Марія Герман співає у церкві
Анна-Марія Герман співає у церкві. Фото з особистого архіву Наталії Бражник

Також волонтерка втілила мрію — заспівати разом з Михайлом Хомою.

"Мені Михайло Хома написав пісню "Ліхтарики". Це дуже гарна пісня. Ми зустрілися з ним на мій День народження і ми записали цю пісню на студії", — розповідає Анна-Марія.

Анна-Марія Герман з Михайлом Хомою
Анна-Марія Герман з Михайлом Хомою. Фото з особистого архіву Наталії Бражник

Усі зібрані гроші родина дівчинки скеровує на допомогу війську.

"Вона наразі назбирала понад 2 мільйони гривень. За ті кошти вона купила дві машини, рації, дрони, нічне бачення, амуніцію, швидку зарядку, обігрів для хлопців, продукти — все, що необхідно, ми стараємося купляти для наших хлопців. Є в неї і подяки, і медалі. 125 бригада подарувала їй медаль, яку ми їй начепили на воєнну форму, я пошила з синової форми, перешила на неї форму, в якій вона, коли холодно, виступає", — говорить мама школярки Наталія Бражник.

Анна-Марія Герман з дроном, який родина придбала за гроші з виступів
Анна-Марія Герман з дроном, який родина придбала за гроші з виступів. Фото з особистого архіву Наталії Бражник

Живе Анна-Марія у Комарно. Дівчинка з мамою двічі на тиждень їздить до Львівської музичної школи імені Кос-Анатольського.

"Коли мені дівчинку привели до класу, я звичайно задумалася, як воно буде, як буде виглядати це навчання, бо такий випадок у мене вперше за 46 років, але я взялася і свою роботу виконую успішно. Ми займаємося вже третій рік, успіхи в нас дуже великі, в нас є море перемог на конкурсах, на фестивалях, на конкурсах бандурних", — каже викладачка музичної школи Ольга Вільгуцька.

Анна-Марія Герман грає на бандурі
Анна-Марія Герман грає на бандурі. Фото: Суспільне Львів

Анна-Марія планує допомагати українській армії аж до перемоги.

"Я мрію, щоб закінчилася війна, щоб діти не боялися виходити на вулицю, щоб не було тривог, щоб не руйнували будинки, щоб не літали ракети, "шахеди". І я хочу прозріння на свої очі, дуже хочу бачити і я думаю, що ця мрія втілиться обов’язково", — додає волонтерка.

На початок