У парламенті зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці голови комітету

У парламенті зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці голови комітету

У парламенті зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці голови комітету
. Мар'яна Безугла, "Слуга народу". Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

У Верховній раді зареєстрували проєкт постанови №10391 про відкликання нардепки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету із питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Як зазначається у документі, ініціаторами виступили 11 народних депутатів, серед яких і очільник комітету Олександр Завітневич.

"Керуючись положеннями статті 83 регламенту ВРУ, статті 7 закону "Про комітети Верховної ради" пропонується відкликати нардепку Безуглу Мар'яну Володимирівну з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки", — мовиться у постанові.

Так, документ далі розглядатиме Комітет з питань регламенту. Опісля постанова може бути винесена на голосування зали 10-12 січня й у випадку наявності 226 і більше голосів вступити у дію.

5 січня комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити Безуглу від посади заступника голови.

Що цьому передувало

Раніше стало відомо, що частина депутатів від "Слуги народу" вимагають виключити Безуглу з фракції після її заяви про те, що військове керівництво України, зокрема генерал Валерій Залужний, "має піти".

Про це Суспільному розповіли два джерела у "СН".

"Більшість депутатів обурені поведінкою Безуглої та пропонують її виключити. Втім не факт, що це винесуть на голосування", — зазначив один зі співрозмовників.

Безугла опублікувала низку дописів зі звинуваченнями у сторону Залужного. Нардепка стверджувала, що військове командування має подати у відставку, бо не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету.

Водночас у коментарі Суспільному секретар комітету, народний депутат Роман Костенко наголосив, що головнокомандувач ЗСУ не мав подавати план і його не вимагали у комітеті.

Згодом парламентар від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв зареєстрував постанову про звільнення Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

На початок