В Олександрійській громаді на Кіровоградщині зібрали мільйон гривень на дрони для армії

В Олександрійській громаді на Кіровоградщині зібрали мільйон гривень на дрони для армії

Безпілотний комплекс
Безпілотний комплекс. Ілюстративне фото: Міноборони України

Жителі Олександрійської громади Кіровоградської області зібрали один мільйон 34 тисячі гривень на дрони для військових. Акція розпочалася перед Різдвом. Про збір грошей оголосив міський голова Сергій Кузьменко 20 грудня.

Гроші надходили на рахунок благодійного фонду "Турбота". За словами представниці пресслужби Олександрійської міської ради Юлії Марюхно, метою був мільйон, але зібрали більше. Люди робили перекази на картку та робили внески під час благодійних акцій.

Наприклад, перед новим роком у спортивній школі №2 відбувся благодійний турнір з баскетболу. Його ініціювали й взяли у ньому участь вчителі фізкультури з різних шкіл міста. Під час турніру зібрали понад 34 тисячі гривень й переказали їх на рахунок благодійного фонду.

В Олександрійській громаді збирали гроші на дрони на благодійних турнірах
В Олександрійській громаді збирали гроші на дрони на благодійних турнірах. Фото: Олександрійська міська рада

Учасники благодійного баскетбольного турніру в Олександрії
Учасники благодійного баскетбольного турніру в Олександрії. Фото: Олександрійська міська рада

Окремо тренери й батьки вихованців зібрали десять тисяч. Загалом протягом різдвяної акції найменший донат склав 20 гривень, найбільший 150 тисяч гривень.

За ці гроші куплять безпілотники для бійців з Олександрії. Кому саме передадуть і скільки, не повідомляють з міркувань безпеки.

У травні до Дня міста жителі Олександрії зібрали один мільйон 746 тисяч гривень. На них купили броньований автомобіль та спецобладнання для військових.

На початок