У КМДА розповіли, чи закриють червону гілку метро через ремонт мосту

У КМДА розповіли, чи закриють червону гілку метро через ремонт мосту

Доповнено
міст Метро у Києві
. Міст Метро в Києві. Фото: УНІАН

Заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу столичного метрополітену.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

"Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі", – наголосив Руслан Кандибор.

Раніше в ефірі телемарафону "Єдині новини" голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявив, що червону гілку метро можуть частково закрити на ремонт, якщо експертиза підтвердить аварійний стан мосту Метро.

За його словами, останні два роки відомо, що міст перебуває у доволі "втомленому" стані. Але лише цього року було спрямовано кошти з бюджету на його капітальний ремонт або взагалі будь-які ремонтні роботи, з цим пов'язані.

"Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт. Якщо покаже експертиза, що міст Метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт", – зазначив Вітренко.

Якщо експертиза підтвердить, що міст аварійно небезпечний, буде вимога закрити споруду, яка сполучає два береги.

"Це, як на мене, апокаліптичний сценарій, тому що ми всі розуміємо, яке значення мають мости для міста Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями і необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті", – наголосив посадовець Київради.

Що відомо про ремонт тунелю київського метро

8 грудня в Києві закрили кілька станції метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздитимуть від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська".

Попередньо причиною називають розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

У метрополітені запевнили, що станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

9 грудня Державна комісія ТЕБ та НС дозволила використовувати як укриття станції та вестибюлі закритої гілки столичного метро. Відповідним відомствам доручили додатково перевірити безпеку таких укриттів.

Із 8 грудня, від станції метро "Теремки" до станції "Либідська" курсує наземний транспорт, що дублює маршрути закритих станцій підземки.

Із 12 грудня змінюються два маршрути громадського транспорту між станціями метро "Либідська" та "Деміївська". Це автобус №2-М та тролейбус №12. Із 13 грудня, від станції метро "Либідська" до станції метро "Деміївська" організували рух тимчасового автобусного маршруту № 60.

13 грудня в метро запрацював "човниковий" рух між станціями "Теремки" та "Деміївська". 14 грудня Київрада проголосувала за те, щоб пасажири метро не переплачували за вимушену пересадку через закриті станції підземки.

На початок