Загроз не виявили: станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі

Загроз не виявили: станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі

У Києві сьогодні, 6 травня, станція метрополітену "Поштова площа" працює у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що станція "Поштова площі", зокрема й перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризики щодо підтоплення, закриття станції на ремонт чи реконструкцію відсутні.

"Фахівці метрополітену провели позаплановий огляд та обстеження споруд, за результатами яких деформацій не виявлено", — йдеться у повідомленні.

У КМДА закликають не маніпулювати темою роботи столичного метрополітену, а медіа — використовувати інформацію перевірену та з офіційних джерел.

Раніше Державна аудиторська служба України заявила, що попереджала КМДА про можливу аварію на станції метро "Поштова Площа".

"Були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці Держаудитслужби прийшли до висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа", — йдеться у повідомлені.

Наприкінці квітня повідомлялося, що "Київський метрополітен" збирається провести масштабне позапланове обстеження ділянок тунелів на усіх трьох гілках підземки. Планується, що роботи мають виконати до кінця 2025 року. Згідно з технічною документацією, обстеження проводитиметься на трьох лінія столичного метро.

Що відомо про ремонт тунелю київського метро

8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станції метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздять від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська".

Попередньо причиною назвали розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

9 грудня Державна комісія ТЕБ та НС дозволила використовувати як укриття станції та вестибюлі закритої гілки столичного метро. Відповідним відомствам доручили додатково перевірити безпеку таких укриттів.

Із 8 грудня минулого року від станції метро "Теремки" до станції "Либідська" курсує наземний транспорт, що дублює маршрути закритих станцій підземки.

Із 12 грудня змінюються два маршрути громадського транспорту між станціями метро "Либідська" та "Деміївська". Це автобус №2-М та тролейбус №12. Із 13 грудня, від станції метро "Либідська" до станції метро "Деміївська" організували рух тимчасового автобусного маршруту № 60.

Також від 13 грудня в метро запрацював "човниковий" рух між станціями "Теремки" та "Деміївська". 14 грудня Київрада проголосувала за те, щоб пасажири метро не переплачували за вимушену пересадку через закриті станції підземки. З 18 грудня запровадили механізм компенсації "зайвих" поїздок.

На початок