У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку метро: що кажуть в КМДА

У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку метро: що кажуть в КМДА

метро Почайна
Станція метро "Почайна" в Києві. Фото: УНІАН

У Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку "синьої" гілки, але вже між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка".

Про це під час брифінгу повідомив головний інженер "Київського метрополітену" Віктор Вигівський, передає кореспондентка Суспільного.

За його словами, ця ділянка знаходиться постійно під контролем, а метрополітен слідкує за безпекою перевезення пасажирів та руху поїздів. Для ремонту розроблятимуть проєктну документацію.

"Після будуть визначені необхідні роботи, їх обсяги та терміни. Тільки тоді знатимемо, що буде з рухом поїздів. Якщо з точки зору безпеки потрібно буде перекривати ділянку, то ми обговорюватимемо це питання", — сказав головний інженер метрополітену.

Директор департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор зауважив, що ремонт між "Почайною" та "Тараса Шевченка" — це планові роботи, які мають виконати влітку.

Згодом в метрополітені заявили, що не планують закривати перегон під час майбутнього планового ремонту.

Раніше начальник столичної підземки Віктор Брагінський в інтерв'ю OBOZ.UA розповідав про особливості цієї ділянки.

"Цей тунель змінює габарити: тобто стає дещо еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів немає. Ми планували влітку наступного року налагодити наземне сполучення і перекрити цей відрізок для ремонтних робіт. Ремонти — нормальна ситуація, їх проводять в усіх країнах, де є метро", — сказав Брагінський.

Що відомо про ремонт тунелю київського метро

8 грудня в Києві закрили кілька станції метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздитимуть від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська".

Попередньо причиною називають розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

У метрополітені запевнили, що станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

9 грудня Державна комісія ТЕБ та НС дозволила використовувати як укриття станції та вестибюлі закритої гілки столичного метро. Відповідним відомствам доручили додатково перевірити безпеку таких укриттів.

Із 8 грудня, від станції метро "Теремки" до станції "Либідська" курсує наземний транспорт, що дублює маршрути закритих станцій підземки.

Із 12 грудня змінюються два маршрути громадського транспорту між станціями метро "Либідська" та "Деміївська". Це автобус №2-М та тролейбус №12. Із 13 грудня, від станції метро "Либідська" до станції метро "Деміївська" буде організовано рух тимчасового автобусного маршруту № 60.

13 грудня в метро запрацював "човниковий" рух між станціями "Теремки" та "Деміївська".

14 грудня Київрада проголосувала за те, щоб пасажири метро не переплачували за вимушену пересадку через закриті станції підземки.

На початок