Прослуховування в кабінеті Залужного: головнокомандувач ЗСУ вперше прокоментував "знахідку"

Прослуховування в кабінеті Залужного: головнокомандувач ЗСУ вперше прокоментував "знахідку"

Прослуховування в кабінеті Залужного: головнокомандувач ЗСУ вперше прокоментував "знахідку"
. Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото: Офіс президента

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше відреагував на виявлення пристрою прослуховування у його кабінеті.

Про це він повідомив у коментарі "РБК-Україна".

"Скажу вам так: це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. У ньому вчора в ході перевірки знайшли (пристрій прослуховування — Ред.)", — зазначив генерал.

Залужний підкреслив, що кабінет не був його постійним місцем перебування.

"У мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давно не був. Ми перевірили та знайшли", — наголосив головнокомандувач ЗСУ, вказавши, що пристрій прослуховування був знайдений не лише у нього.

На питання, чи може це означати, що в самому Генеральному штабі хтось міг скоїти подібне Залужний вказав: "Ні, з вухами вже давно не працюємо".

Сам головнокомандувач ЗСУ розцінює відповідний інцидент "як війну".

"Все може бути. Слідство доведе, що було", — заявив український генерал.

Залужний також розповів, що у відповідний кабінет мав прийти вранці 18 грудня о 07:00 і зайшов туди вже після перевірки.

Відповідаючи на запитання про те, чи могла там озвучуватися інформація, що становить держтаємницю, головнокомандувач ЗСУ додав: "Це приміщення і раніше використовувалося, але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися".

Що відомо про прослуховування Залужного

17 грудня джерела у військових колах повідомили "УП", що в кабінеті Валерія Залужного було знайдено технічний пристрій для прослуховування.

Згодом СБУ поінформувала, що відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача ЗСУ.

Наголошувалось, що техніку виявили не безпосередньо у кабінеті Валерія Залужного, а в одному із приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись генералом для роботи.

За попередніми даними, знайдений пристрій перебував у неробочому стані.

Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі записів не виявили. В СБУ додали, що передадуть пристрій на експертизу.

На початок