Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
"Зоря" призначила в.о. головного тренера після відставки Валерія Кривенцова: хто очолив команду

"Зоря" призначила в.о. головного тренера після відставки Валерія Кривенцова: хто очолив команду

Офiцiйно
"Зоря" призначила в.о. головного тренера після відставки Валерія Кривенцова: хто очолив команду
. ФК "Зоря". Фото: Facebook / fczoryaluhansk

На посаду тренера вдруге повертається Юрій Коваль.

"Зоря" призначила Юрія Коваля виконувачем обов'язків головного тренера команди. Про це клуб оголосив на сторінках у соціальних мережах.

Останній матч з попереднім тренером Валерієм Кривенцовим команда провела в четвертому турі Ліги конференцій — уникнула розгрому від тель-авівського "Маккабі" (1:3). Серія команди без поразок в усіх турнірах сягнула чотирьох матчів.

Як пояснили у "Зорі", Кривенцов за підсумками матчу в Любліні написав заяву про звільнення за власним бажанням. Вперше про зміни на чолі команди повідомляв асистент головного тренера Младен Бартулович.

До наступного матчу проти ЛНЗ в неділю, 12 листопада, команду готуватиме спортивний директор луганців Юрій Коваль. Посади в клубі він обіймає з 2011 року: працював асистентом головного тренера Юрія Вернидуба, з 2017-го призначався спортивним директором і керівником юнацького департаменту.

"Зорю" Коваль тренуватиме вже втретє в кар'єрі. У 2006 році на чолі з українцем команда вийшла до елітного дивізіону після "золота" Першої ліги; ще дев'ять матчів на посаді тренера "Зорі" він провів у сезоні 2009/10.

Футбол
Юрій Коваль. Фото: ФК "Зоря"

Хто такий Юрій Коваль?

  • 65-річний український тренер і футбольний функціонер.
  • У ролі головного тренера — дворазовий чемпіон Першої української ліги із "Зіркою" (2003) та "Зорею" (2006).
  • У чемпіонаті України очолював "Кривбас", "Олександрію", вінницьку й тернопільську "Ниви", серед інших команд.
  • У "Зорі" обіймав посади тренера, спортивного директора, очолював департамент юнацького футболу. Входив до тренерських штабів Юрія Вернидуба та Анатолія Чанцева.

"Зоря" в сезоні 2023/24: що відомо?

  • З двома перемогами в 11 турах луганці посідають 13-те місце в турнірній таблиці.
  • Остання перемога команди в усіх турнірах датована 20 жовтня, коли "Зоря" переграла "Оболонь" (4:2). Відтоді — три поразки та нічия із загальним рахунком 4:10.
  • Наступний міжнародний матч "Зоря" проведе 25 листопада, коли вдруге зустрінеться з "Маккабі" у відкладеному поєдинку Ліги конференцій.
На початок