Очікуємо погіршення води на січень-лютий через об'єктивні причини — начальник Миколаївської ОВА

Очікуємо погіршення води на січень-лютий через об'єктивні причини — начальник Миколаївської ОВА

У Миколаєві станом на 3 листопада відновити водопостачання з Дніпра неможливо через військові дії. Місто користується альтернативними джерелами водозабору.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Є певні питання, які ми зараз вирішуємо щодо якості води. Очікуємо погіршення води на січень-лютий (2024 року — ред.) через об'єктивні причини. Але зараз (3 листопада 2023 року — ред.) ситуація стабільна з водопостачанням у всьому регіоні", — говорить Віталій Кім.

Ситуація з водою у Миколаєві

  • Прісна вода у Миколаєві відсутня з 12-го квітня 2022 року. З шостого травня 2022 в місті розпочалось заповнення водопровідної системи технічною водою з лиману.
  • 12 листопада 2022 року фахівці "Миколаївводоканалу" обстежили водогін, що був пошкоджений російськими військами в селищі Киселівка, та станції підкачки води. Піротехніки працюють над розмінуванням мережі.
  • 28 листопада 2022 року під ракетний обстріл потрапила насосна станція МКП "Миколаївводоканал".
  • Мережі водопостачання міста складають близько 1200 км, близько 800 км каналізаційна мережа. Водогони різних діаметрів — від 100 мм до 1400 мм. У Миколаєві потребують заміни понад 240 кілометрів труб водопровідної мережі.
  • Під час сесії Миколаївської міської ради 9 березня 2023 року була прийнята "Програма з відшкодування витрат на відновлення внутрішньобудинкових мереж водопостачання співвласникам багатоквартирних будинків міста Миколаєва на 2023-2024 роки".
  • Для покращення водопостачання та водовідведення в Миколаєві 13 квітня 2023 року Європейський інвестиційний банк схвалив місту додатковий кредит у розмірі 20 млн євро. Фінансування надається у межах Програми розвитку муніципальної інфраструктури України (ПРМІУ) і допоможе Миколаєву завершити процес реконструкції та покращення систем водопостачання міста.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок