Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
"Шахтар" програв "Барселоні" у першому з двох матчів групового етапу Ліги чемпіонів

"Шахтар" програв "Барселоні" у першому з двох матчів групового етапу Ліги чемпіонів

"Шахтар" програв "Барселоні" у першому з двох матчів групового етапу Ліги чемпіонів
. ФК "Шахтар". Фото: Getty Images

"Гірники" програли з мінімальним рахунком.

"Шахтар" програв "Барселоні" у третьому турі групового раунду Ліги чемпіонів. Матч між командами закінчився перемогою каталонців - 2:1.

Чемпіон України розпочав виступи у груповому етапі Ліги чемпіонів, набравши три очки. Після поразки "Порту" (1:3) українська команда здолала "Антверпен" (3:2).

Перед грою проти "Барселони" у "Шахтаря" відбулася зміна головного тренера. Спершу відбулася відставка Патріка ван Леувена - його замінив Дарійо Срна у статусі в.о. тренера. А за день перед грою у "Гірників" з'явився новий головний тренер - ним став боснієць Маріно Пушич.

Як минув матч "Барселона" - "Шахтар"?

  • У стартові 25 хвилин "Барселона" володіла ініціативою і завдала кількох ударів по воротам "Шахтаря", вступав у гру голкіпер Дмитро Різник.
  • Проте на перерву "Барселона" пішла за переваги у два м'ячі. Спершу після добивання відзначився Ферран Торрес (гол перевіряли на предмет можливого офсайду у півзахисника Ферміна Лопеса). А на 36-й хвилині вже сам Фермін дальнім ударом пробив Дмитра Різника.
  • На 59-й хвилині "Барселона" могла забити третій м'яч, після подачі з флангу головою пробив Ферран Торрес. Однак гол футболіста каталонців скасували через офсайд.
  • Натомість через три хвилини "Шахтар" скоротив рахунок у грі. Георгій Судаков реалізував вихід один на один, який йому організував Дмитро Криськів - гол зарахували, хоч і перевіряли на предмет ймовірного офсайду.
  • На 70-й хвилині ще один гол "Барселони" скасували через офсайд - на цей раз незарахованим став м'яч Ферміна.
  • Водночас, зрівняти рахунок "Шахтареві" та вирвати нічию у матчі проти "Барселони" не вдалося - гра закінчилася 2:1 на користь каталонців.

Ліга чемпіонів. 3-й тур

"Барселона" - "Шахтар" 2:1

Голи: Торрес, 28, Фермін, 36 - Судаков, 62

Гра "Барселона" - "Шахтар" відкривала програму у третьому турі в групі Н. Після цього результату донеччани продовжують залишатися на третьому місці, каталонці очолюють квартет.

Група Н

  1. "Барселона" (Іспанія) – 9 очок (3 матчі), 8:1 (різниця м'ячів)
  2. "Порту" (Португалія) – 3 (2), 3:2
  3. "Шахтар" (Україна) – 3 (3), 5:7
  4. "Антверпен" (Бельгія) – 0 (2), 2:8

Наступний матч "Шахтар" зіграє знову проти "Барселони". Зустріч відбудеться у німецькому Гамбургу у вівторок, 7 листопада.

На початок