21-річна рапіристка Полозюк уперше в кар'єрі виграла турнір серії "сателіт"

21-річна рапіристка Полозюк уперше в кар'єрі виграла турнір серії "сателіт"

21-річна рапіристка Полозюк уперше в кар'єрі виграла турнір серії "сателіт"
. Аліна Полозюк з командою. Фото: Національна федерація фехтування України

Це її друга медаль на змаганнях такого рівня у нинішньому сезоні.

Українська рапіристка Аліна Полозюк здобула "золото" на "сателіті" в турецькому Стамбулі. Для 21-річної фехтувальниці це перша перемога на змаганнях такого рівня.

У листопаді 2022 року Полозюк вперше в кар'єрі стала чемпіонкою України з фехтування на рапірі, а у лютому 2023-го здобула першу в історії України медаль у жіночій рапірі на Гран-прі з фехтування.

На змаганнях серії "сателіт" у нинішньому сезоні Полозюк виграла "бронзу" у Тімішоарі. В Стамбулі Аліна стала однією з п'яти представниць України у змаганнях рапіристок. Окрім неї, на "сателіті" виступили Катерина Буденко, Ольга Сопіт, Анна Тараненко та Надія Моргун.

Як Полозюк здобула "золото" в Стамбулі

  • Формат "сателіту" передбачає груповий етап та тур на вибування. У групі Полозюк здобула чотири перемоги та зазнала двох поразок, відтак отримала 22-й номер посіву у плей-оф.
  • У 1/32 фіналу українка обіграла господарку змагань Рую Гоккан (15:7), а у наступному раунді – представницю Таїланду Шайанутхат Шиннакердчок (15:8).
  • В 1/8 фіналу Полозюк з перевагою в один укол перемогла узбекистанку Уміду Ільосову (15:14). До цієї стадії дійшли одразу чотири українські рапіристки: окрім Полозюк, за потрапляння в топ-8 боролись Анна Тараненко, Ольга Сопіт і Катерина Буденко.
  • Далі пройшла лише Буденко, що виграла свій бій з грекинею Айкатеріні-Марією Контокрістопулу з рахунком 15:14.
  • У зустрічі ж за вихід до півфіналу Буденко поступилась лідерці посіву – італійці Марті Камміллетті – з рахунком 10:15. Натомість Полозюк перемогла туркеню Алісу Ізбір (15:14), а у півфіналі виграла поєдинок проти румунки Емілії Корбу з розривом у два уколи (12:10).
  • У вирішальному бою Полозюк здобула перемогу над Камміллетті (15:6) та виграла "золоту" медаль.

"Сателіт" у Стамбулі. Рапіра, жінки: топ-3

  1. Аліна Полозюк (Україна)
  2. Марта Камміллетті (Італія)
  3. Емілія Корбу (Румунія), Кароліна Статчбері (Велика Британія)

У суботу, 21 жовтня, на "сателіті" в Стамбулі відбулись змагання шаблісток. Перемогу здобула українка Ольга Харлан, яка у фіналі здолала іншу представницю України - Аліну Комащук.

Хто така Аліна Полозюк

  • Аліна Полозюк - 21-річна рапіристка з Миколаєва.
  • У листопаді 2022 року Полозюк перемогла на чемпіонаті України з фехтування, а у лютому 2023 року здобула "бронзу" Гран-прі FIE Trofeo Inalpi у Турині.
  • На останньому чемпіонаті Європи з фехтування Полозюк вибула зі змагань у 1/32 фіналу.
На початок