Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Немає кого боятися". Капітан України U21 Бражко розповів про очікування від гри з Англією після розгрому Люксембургу

"Немає кого боятися". Капітан України U21 Бражко розповів про очікування від гри з Англією після розгрому Люксембургу

Ексклюзивно
"Немає кого боятися". Капітан України U21 Бражко розповів про очікування від гри з Англією після розгрому Люксембургу
. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар півзахисника для Суспільне Спорт.

Молодіжна збірна України здобула свою другу перемогу в двох матчах відбору Євро-2025 з футболу. На виїзді команда Унаї Мельгоси розгромила Люксембург — 3:0.

Єдиний гол українців у першому таймі провів нападник Ігор Краснопір. У другому ж таймі спрацювали заміни головного тренера Унаї Мельгоси: Богдан В'юнник та Ілля Квасниця, які розпочали матч у запасі, довели рахунок до розгромного.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор матчів молодіжної збірної України у відборі Євро-2025. Дивіться матчі наживо на Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Чернігів тощо).

Повний матч на полі провів капітан української "молодіжки", півзахисник Володимир Бражко. Чинний півфіналіст Євро відіграв свій дев'ятий поспіль матч за Україну U21 та зберіг за собою капітанську пов'язку після перших матчів під керівництвом Мельгоси.

Після матчу Володимир Бражко в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт поділився враженнями від гри з Люксембургом та розповів про очікування від домашньої зустрічі з Англією.

  • Про перемогу над Люксембургом:

"Задоволений. Головне, що перемогли. Індивідуально міг зіграти краще, але я задоволений грою і командою сьогодні, що всі допомогли, коли було непросто. І це добре, що може замінити гравець і допомогти команді".

"Люксембуржці багато блокували мої удари. Я три рази пробував — тричі заблокували. Можна сказати, що не вийшло [вдало пробити], але сподіваюся, що з Англією вийде".

  • Про жовту картку наприкінці основного часу:

"Вони почали жорстко грати, багато розмовляти. Як капітану команди, [мені] треба було вступатися. Я теж пішов жорстко у відбір, щоб [суперники] відчували, що ми на полі. Це був знак, що їм теж треба озиратися".

  • Про прийдешній матч проти Англії:

"Чинний чемпіон, можна так сказати. Але будемо готуватися. Всі команди програють, нічого страшного немає, немає кого боятися".

  • Про підтримку команди в Люксембургу:

"Так, відчувалася підтримка, дуже багато людей прийшло підтримати нас — це дуже добре. Було класно грати, класна атмосфера. Сподіваюся, що в Кошицях [на матчі з Англією] буде ще більше людей: тут квитки були платні, там безкоштовно, тож може бути більше".

Коли відбудеться наступна гра України U21?

  • У понеділок, 16 жовтня, команда Мельгоси зіграє з Англією. Початок гри — о 19:30 за київським часом.
  • На тлі повномасштабної війни в Україні "молодіжка" прийматиме англійців у словацьких Кошицях.
  • Україна та Англія між собою визначатимуть лідера групи F, після двох матчів набравши максимально можливі шість очок.

Група F. Турнірна таблиця

  1. Англія — 6 очок (2 матчі), 12:1 різниця голів
  2. Україна — 6 очок (2), 4:0
  3. Люксембург — 3 (3), 1:6
  4. Сербія — 3 (2), 3:9
  5. Північна Ірландія — 3 (3), 1:2
  6. Азербайджан — 0 (2), 0:3
На початок