Допомагатиме в навчанні дітей. Миколаївщиною курсуватиме мобільний клас безпеки

Допомагатиме в навчанні дітей. Миколаївщиною курсуватиме мобільний клас безпеки

Допомагатиме в навчанні дітей. Миколаївщиною курсуватиме мобільний клас безпеки
Мобільний клас безпеки прибув на Миколаївщину, 11 жовтня 2023 року. Фото: ДСНС у Миколаївській області

До Миколаївщини у жовтні прибув один із 15 автомобілів, обладнаних фондом "UNICEF UkraineДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє Представництво у Києві у 1997 році. За цей час Фонд надав Уряду України допомогу, яка дозволила розробити і реалізувати низку програм у галузі охорони здоров’я, води і санітарії, освіти та захисту прав дітей.ЮНІСЕФ надає життєво необхідну допомогу дітям і сім'ям, які постраждали через війну в Україні. ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини, а також послуг для людей, що живуть із ВІЛ/СНІДом.", як мобільний клас безпеки. Безпековий простір курсуватиме територією області та допомагатиме фахівцям ДСНС у навчанні дітей.

Про це розповіли в пресслужбі надзвичайників.

Головний інспектор відділу пожежної безпеки управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України у Миколаївській області Олександр Русавський говорить, важливо використовувати в роботі з дітьми та молоддю інтерактивний підхід.

"Такі мобільні класи дозволять із легкістю розв'язати це питання, адже один автомобіль повністю укомплектований усім найнеобхіднішим, щоб у доступній формі донести корисну інформацію і дітлахам, і більш дорослим", — каже Олександр Русавський.

Курсуватиме територією області та допомагатиме в навчанні. На Миколаївщину доставили мобільний клас безпеки
Устаткування мобільного класу безпеки, 11 жовтня 2023 року. Фото: ДСНС

У машинах є інформаційні брошури, фотозона. Навчання відбуватиметься в ігровій формі, повідомляють в ДСНС, воно доступне й для дітей з особливими освітніми потребами. Як дошкільнята, так і старшокласники зможуть приміряти форму поліції та ДСНС.

Курсуватиме територією області та допомагатиме в навчанні. На Миколаївщину доставили мобільний клас безпеки
Інструменти безпекового класу, 11 жовтня 2023 року. Фото: ДСНС

У мобільному класі надзвичайники навчатимуть дітей правилам мінної, пожежної та техногенної безпек. Говоритимуть про безпеку вдома, взимку та на воді, кібербезпеку тощо.

Що відомо про мобільні клас безпеки

  • З 9 жовтня 2023 року у 10 областях України та Києві для дітей працюватимуть 15 мобільних класів безпеки. Це спільний проєкт Нацполіції та ДСНС за підтримки ЮНІСЕФ.
  • Поліцейські разом із рятувальниками розповідатимуть дітям про мінно-вибухові предмети, правила поводження на воді, на вулиці, правила дорожнього руху, говоритимуть про кібербезпеку, застерігатимуть від булінгу та домашнього насильства.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок