Грошова допомога: підтримка миколаївців, які зазнали поранень після обстрілів

Грошова допомога: підтримка миколаївців, які зазнали поранень після обстрілів

Грошова допомога: підтримка миколаївців, які зазнали поранень після обстрілів
Департаменту праці та соцзахисту Миколаївської міської ради, 4 жовтня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві станом на 4 жовтня 2023 року 30 людей, які були поранені внаслідок російських обстрілів, отримали грошову допомогу. Ще 50 заяв на розгляді комісії.

Про це кореспондентам Суспільного повідомила заступниця директора департаменту праці та соцзахисту Миколаївської міської ради Надія Скопенко.

За словами посадовиці, аби отримати гроші, треба звернутися до районних управлінь соцзахисту або до Департаменту праці та надати необхідні документи.

"Написати заяву, додати до заяви паспорт, код, розрахунковий рахунок, на який буде перераховано кошти та медичну довідку щодо підтвердження проходження лікування", — говорить Надія Скопенко.

Далі збираються всі заяви, засідає комісія, до складу якої входять лікарі. Члени комісії розглядають матеріали та пропонують виконкому розмір компенсації на оздоровлення, каже Надія Скопенко.

Грошова допомога: підтримка миколаївців, які постраждали від обстрілів
Заступниця директора департаменту праці та соцзахисту Миколаївської міської ради Надія Скопенко, 4 жовтня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

"Лікарі дивляться на складність поранення. До 10 тисяч гривень — це можлива допомога. Все залежить від складності поранення. Мають право звернутися і люди, які мали статус ВПО і зазнали обстрілів, але були на території міста Миколаєва поранені та до поранення зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО)", — розповідає Скопенко.

Зі слів Надії Скопенко, понад 700 людей зазнали поранень. З них — понад 400 жителі Миколаєва. Інші лікувались на території, але отримали поранення в інших районах Миколаївської області.

Одноразову грошову допомогу виплатили жительці Миколаєва Вірі. Поранення жінка отримала на роботі.

"Два метри, я сиділа біля вікна спиною, і коли відбувся цей вибух, то склом мені посікло голову. Я відразу відчула, що таке тепле тече, навіть не до цього мені було, стан був — я не можу вам передати. Я не думала, що це може статися", — говорить місцева жителька.

Виписавшись з лікарні, Віра подала заявку на грошову допомогу. Жінка каже, що ніяких проблем не виникло. Отримала 5 500 гривень компенсації.

"У мене три довідки були з лікарні. Я віддала і на основі цього отримала виплати", — розповідає Віра.

Грошова допомога: підтримка миколаївців, які постраждали від обстрілів
Місцева жителька Миколаєва, 4 жовтня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

За словами посадовиці, в органах соцзахисту населення триває прийняття документів щодо компенсації жителям Миколаєва, чиї рідні загинули під час обстрілів міста. На одного загиблого виплачується 20 000 гривень.

Що відомо про грошову допомогу для миколаївців, які зазнали поранень під час обстрілів

  • Отримати грошову допомогу можуть місцеві жителі Миколаєва та зареєстровані в місті переселенці, які зазнали поранень під час обстрілів.
  • Грошову допомогу виплачують з міського бюджету. Розмір виплат в кожному випадку визначається окремо. Рішення приймає комісія залежно від ступеня поранення та лікування, яке отримала людина.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок