У Рівному вручили премію імені Олександра Храпаченка. Хто її отримав

У Рівному вручили премію імені Олександра Храпаченка. Хто її отримав

У Рівному вручили премію Храпаченка
Давид Стеблюк. Фото: FB Рівненська міська рада

У Рівному 18 вересня 2023 року вручили міську молодіжну премію імені Олександра Храпаченка. Її лавреатом став Давид Стеблюк, актор-ляльковод Рівненського академічного обласного театру ляльок.

Про це повідомили у Facebook Рівненської міської ради.

Як йдеться у дописі, премія є найвищою відзнакою в галузі театрального мистецтва у місті. Її присуджують за кращі доробки у галузі театрального мистецтва, її отримав актор-лялькар Давид Стеблюк.

У Рівному вручили премію Олександра Храпаченка. Хто її отримав
Фото: FB Рівненська міська рада

Театралам вручають нагрудну нагороду і 35 тисяч гривень.

Премію заснували у листопаді 2021 року у честь Дня народження Героя Небесної Сотні Олександра Храпаченка.

Вперше її вручили 18 вересня 2022 року Жанні Бичковській, яка працює у Рівненському академічному музично-драматичному театрі з 2013 року, є артисткою драми і зіграла у понад двадцяти виставах. Зокрема, Офелію в "Гамлеті", Наташку в "Наташкіній мрії" і Мокрину Старицьку в "Зерносховищі".

Хто такий Олександр Храпаченко

Олександр Храпаченко народився 18-го вересня 1987-го року. Професійний скелелаз і театральний режисер-початківець, на початку 2014-го року був активістом Євромайдану.

20-го лютого на вулиці Інститутській у Києві загинув від кулі снайпера. Олександра Храпаченка поховали у Рівному на Алеї Героїв. 21-го листопада того ж року йому надали звання Героя України та посмертно нагородили орденом "Золота зірка".

У Рівному вручили премію Олександра Храпаченка. Хто її отримав
Олександр Храпаченко. Фото: архів Суспільне Рівне

У Рівному є кілька пам’ятних дощок зі світлинами Олександра. Перша – на стіні під’їзду будинку, де він жив. Ще одна — на вході до 19-ої школи, випускником якої був. У Рівненському державному гуманітарному університеті, де він навчався, створили аудиторію імені Олександра Храпаченка. А на роковини смерті там відкрили гранітну дошку, присвячену Герою України.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок