"Школа супергероїв". У Миколаївській обласній дитячій лікарні продовжують навчання пацієнтів

"Школа супергероїв". У Миколаївській обласній дитячій лікарні продовжують навчання пацієнтів

"Школа супергероїв". У Миколаївській обласній дитячій лікарні продовжують навчання пацієнтів
Дошка в класі освітнього центру "Школа супегероїв" у Миколаєві. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Депутати Миколаївської обласної ради затвердили рішення "Про забезпечення організаційної та надання освітніх послуг дітям, які перебувають у стаціонарному лікуванню у Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні". На базі лікарні функціонує освітній центр "Школа супергероїв".

Про можливість навчатися в лікарні під час сесії 14-го вересня повідомив головний лікар закладу Олександр Пліткін.

"У нас вже працює ця "Школа супергероїв. У нас вже достатньо вагома допомога. Діти зайняті в школі, вчителі допомагають індивідуально кожній дитині, яка знаходиться на лікарняному ліжку, чи то з переломом, онкологія і так далі. Діти достатньо в захваті від цієї школи", — розповів Олександр Пліткін.

Завідувачка освітнього центру "Школа супергероїв" Надія Руденко говорить, метою центру є надання освітніх послуг, які перебувають на довготривалому лікуванні в обласній дитячій лікарні.

"Протягом 4 місяців вже пройшли майже 150 дітей, які отримали понад 800 освітніх послуг. Літом це були розвивальні й виховні заходи. З другого вересня ми почали навчальний процес. До освітнього процесу крім 7 штатних працівників разом із завідувачем ще підключено 12 педагогічних працівників. Це вчителі з усіх предметів. Всі працюють згідно з розкладом. Це вчителі, які працюють близько в закладах освіти – це 41 ліцей і Академія дитячої творчості. Ми беремо зі спеціальної школи, тому що в нас дуже багато дітей ще з особливими освітніми потребами. Співпрацюємо з інклюзивно ресурсним центром", — каже Надія Руденко.

Відповідно до проєкту рішення Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня має забезпечити:

  • розміщення освітнього центру на весь період його функціонування на пільгових умовах, надання приміщень на безоплатній (пільговій) основі з належними умовами для перебування у ньому дітей, здійснення оплати комунальних послуг та енергоносіїв;
  • взаємодію працівників закладу охорони здоров’я з педагогічними працівниками Освітнього центру з метою забезпечення надання освітніх послуг відповідно до Порядку надання освітніх послуг особам, які здобувають дошкільну чи повну загальну середню освіту та перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я

Рішення підтримали 43 депутати обласної ради.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок