Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Треба було брати бутси з металевими шипами". Георгій Судаков пояснив свою гольову помилку у матчі з Італією

"Треба було брати бутси з металевими шипами". Георгій Судаков пояснив свою гольову помилку у матчі з Італією

Ексклюзивно
"Треба було брати бутси з металевими шипами". Георгій Судаков пояснив свою гольову помилку у матчі з Італією
. Фото: AP Photos

Що сказав футболіст збірної України після гри на "Сан-Сіро".

Збірна України поступилась Італії у матчі відбору до чемпіонату Європи-2024. Матч у Мілані закінчився з рахунком 2:1 на користь італійської команди.

У перших вересневих поєдинках обидві команди зіграли внічию: Україна - з Англією (1:1), Італія - з Північною Македонією (1:1). До очного матчу українці підходили із сімома очками у чотирьох поєдинках, а італійці - з чотирма у трьох зустрічах.

Перемогу на "Сан-Сіро" господарям поля приніс дубль півзахисника "Інтера" Давіде Фраттезі. Перший гол італійський футболіст забив після помилки Георгія Судакова - гравець "Шахтаря" втратив м'яч поблизу власних воріт, після чого Маттія Дзакканьї віддав гольову на Фраттезі.

Судаков поспілкувався з Суспільне Спорт після гри з італійцями. Півзахисник проаналізував хід поєдинку та прокоментував свою помилку, відзначивши, що причиною став неправильний вибір бутс на гру.

"Дуже прикра помилка. Розумію, що на такому рівні не можна допускати таких помилок. Це буде для мене уроком. Перед кожною грою я обираю взуття. Взув бутси з пластиковими [шипами], треба було з металевими. Потім перевзувся, стало легше. Але це моя помилка, хочу вибачитися перед командою та вболівальниками. На такому рівні не можна помилятися".

Також український півзахисник поділився емоціями від гри проти Італії. За словами Судакова, ще перед матчем у команді розуміли, що італійці гратимуть агресивно, адже після нічиєї з Північною Македонією вони не мали права на помилку.

  • Про тиск італійців з перших хвилин:

"Розуміли, що буде такий пресинг, бо Італія мала вигравати цей матч. Не те, щоб мала - їм потрібна була лише перемога. Розуміли, що вдома, при своїх вболівальниках на "Сан-Сіро", вони бігтимуть агресивно. Можна сказати, що ми були готові до цього. Так склалося".

  • Чому Україна надавала перевагу вертикальним передачам

"У нас потужні страйкери - Артем Довбик, Роман Яремчук. Розуміли, що нема сенсу розігрувати перед штрафною, коли дуже високий пресинг, і вони залишалися один в один, віддавали вертикальні передачі, щоб вони чіплялися. Так, хочеться грати більше з м'ячем, через коротку та середню передачу, але ми маємо розуміти, що ми робимо на футбольному полі, коли команда високо нас накриває, чи є сенс. Наочний приклад, напевно, навіть моєї помилки, коли ми розігрували біля своєї штрафної, одна помилка - гол".

  • Про атмосферу на "Сан-Сіро":
"Це неймовірний досвід. З кожним матчем отримую неймовірний досвід за національну збірну. Це мрія. І коли ти виходиш на "Сан-Сіро" з такою підтримкою, це відкладається. Напевно, не можу сказати, що радий цій помилці, але хай вона станеться зараз, ніж у майбутньому".

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 13 очок (5 матчів), 16:2
  2. Італія — 7 (4), 6:4
  3. Україна — 7 (5), 6:7
  4. Північна Македонія — 7 (5), 7:12
  5. Мальта — 0 (5), 1:11

Наступний відбірковий матч Україна проведе 14 жовтня проти Північної Македонії. Місце його проведення наразі не оголошували.

На початок