Псевдоголосування у "ЛНР" та "ДНР". Окупанти заявили, що на фейкових виборах "Єдина Росія" набрала понад 70%

Псевдоголосування у "ЛНР" та "ДНР". Окупанти заявили, що на фейкових виборах "Єдина Росія" набрала понад 70%

Псевдоголосування у "ЛНР" та "ДНР". Окупанти заявили, що на фейкових виборах "Єдина Росія" набрала понад 70%
. Фото: АР

Окупанти оголосили про завершення підрахунку бюлетенів у псевдовиборах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За їхніми заявами, підраховані 100% протоколів на виборах до "народних рад", понад 70% "голосів" було за партію "Єдина Росія". Про це повідомляють виборчі комісії фейкових республік ДНР та ЛНР.

За їхніми підрахунками, нібито голоси людей розподілились наступним чином:

На тимчасово окупованій території Донеччини

  • "Єдина Росія" — 78,03%
  • КПРФ — 6,43%
  • ЛДПР — 6,25%
  • "Нові люди" — 5,14%
  • "Справедлива Росія" — 5,11%

На тимчасово окупованій території Луганщини

  • "Єдина Росія" — 74,63%
  • КПРФ — 9,87%
  • ЛДПР — 7,5%
  • "Справедлива Росія" — 5,56%

Вказані партії сформують склад так званих "Народних рад ДНР і ЛНР".

Російські вибори на окупованих територіях України

10 вересня у Росії завершилися вибори різного рівня з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів державної влади у частині суб'єктів. Такі вибори провели на окупованих територіях України: частині Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

Ще до їх початку Верховна рада України звернулася із закликом до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх асамблей не визнавати ці вибори на окупованих територіях України.

Європейський Союз ще у червні засудив намір Росії провести псевдовибори на окупованих територіях України й назвав їх порушенням міжнародного права.

Готуватися до виборів до місцевих адміністрацій окупанти розпочали у травні 2023 року. Серед кандидатів більше росіян, зокрема, з Сибіру та Уралу. Проте свої заявки подали й колишні представники української влади, які перейшли на бік РФ на початку вторгнення.

У Генштабі ЗСУ зазначили, переважна більшість кандидатів навіть не мають вищої освіти та працюють двірниками, охоронцями й прибиральниками. Окупанти просто використовують їх особистості для приховування реальних "керманичів" захоплених територій.

Згодом зʼявилася інформація про звуки вибухів в деяких будівлях "виборчої комісії". Окупаційна влада нічого не коментувала та заявила про високу явку на вибори. На Луганщині дев'ять разів окупанти заявляли про нібито мінування виборчих дільниць.

Також, аби отримати більшість голосів, окупаційна влада дозволила голосувати українцям без паспортів РФ.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок