Ярослава Магучіх здобула третю перемогу в сезоні Діамантової ліги: результат українських стрибунок

Ярослава Магучіх здобула третю перемогу в сезоні Діамантової ліги: результат українських стрибунок

Ярослава Магучіх здобула третю перемогу в сезоні Діамантової ліги: результат українських стрибунок
. Ярослава Магучіх. Фото: Getty Images

Поза подіумом залишилася Ірина Геращенко — четверте місце.

У бельгійському Брюсселі відбувся заключний етап Діамантової ліги з легкої атлетики перед Суперфіналом сезону-2023. До трьох дорослих дисциплін за участю українських збірниць увійшли й жіночі стрибки у висоту.

До старту підходили Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх, новоспечена чемпіонка світу в дисципліні, — вшосте та уп'яте від початку сезону відповідно. На двох українки цього року здобули вже три "золота" Діамантової ліги та достроково кваліфікувалися до Суперфіналу.

Пропускала бельгійський етап українка Юлія Левченко, яка зберігала шанси відібратися до фіналу в Юджині. Натомість конкуренцію Магучіх та Геращенко склали віцечемпіонка світу Елеанор Паттерсон, фіналістки ЧС-2023 Ангеліна Топич та Морган Лейк, серед інших.

Як пройшов фінал

  • Ірина Геращенко першою з українок завершила змагання — четверте місце. Стрибунка з першої спроби подолала позначки в 1.84, 1.88 та 1.91 метра, але не реалізувала жодного стрибка на висоті 1.94.
  • З результатом 1.94 метра Геращенко повторила свій другий найгірший результат сезону на Діамантовій лізі. Менше (1.91) українка стрибала лише в Рабаті на першому етапі року в цій дисципліні.
  • Натомість Магучіх розпочала змагання пізніше за всіх — відклала стартову висоту до позначки в 1.91 метра, на якій реалізувала свою другу спробу.
  • До трійки медалісток Ярослава увійшла вдалим стрибком на висоті 1.94 метра. А вже в наступній спробі одразу подолала позначку 1.97, на якій зупинилася австралійка Паттерсон.
  • На позначці у 2.0 метра боротьба за "золото" розгорнулася між Магучіх та сербкою Ангеліною Топич. Суперниця Ярослави не реалізувала всі три спроби, у той час як Магучіх подолала планку з першої спроби — "золото" в українки!
  • Надалі Магучіх замовила 2.04 метра в спробі встановити новий рекорд сезону в світі, але жодної спроби не реалізувала.

Діамантова ліга. Брюссель. Стрибки у висоту (жінки)

  1. Ярослава Магучіх (Україна) — 2.00
  2. Ангеліна Топич (Сербія) — 1.97
  3. Елеанор Паттерсон (Австралія) — 1.94
  4. Ірина Геращенко (Україна) — 1.94

Що означає перемога Магучіх

  • Ярослава виграла 13-й етап Діамантової ліги в кар'єрі. Та третій — від початку сезону-2023.
  • Українка вп'яте від початку літнього сезону завершила змагання зі стрибком на два метри або вище. Рекордом року для Магучіх залишаються 2.02 метра на етапі Діамантової ліги в Сямені.
  • Заробивши вісім залікових балів після перемоги, Магучіх вийшла на друге місце в заліку Діамантової ліги-2023 зі стрибків у висоту. Лідерство втримує Ірина Геращенко, яка отримала п'ять балів за свій фініш на четвертій сходинці в Брюсселі.

Суперфінал Діамантової ліги-2023 відбудеться 16-17 вересня в американському Юджині. Ярослава Магучіх відстоюватиме звання чинної чемпіонки, яке вперше здобула за підсумками сезону-2022.

На початок