Марина Бех-Романчук розпочне сезон Діамантової ліги на п'ятому етапі в Юджині

Марина Бех-Романчук розпочне сезон Діамантової ліги на п'ятому етапі в Юджині

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук на етапі Діамантової ліги в Цюриху, Швейцарія.
Марина Бех-Романчук. Getty Images/Fabrice Coffrini/AFP

У США українка змагатиметься в потрійному стрибку.

Чинна чемпіонка Європи з потрійного стрибка Марина Бех-Романчук визначилася із датою старту в сезоні Діамантової ліги-2024. Участь українки в етапі американського Юджина підтвердили організатори.

Бех-Романчук востаннє змагалася в січні, виступивши у двох дисциплінах турніру в німецькому Дортмунді. Відтоді через запалення ахілла стрибунка пропустила світову першість у приміщенні та решту зимового сезону.

В одній з двох дисциплін Бех-Романчук — стрибках у довжину — сезон Діамантової ліги для жінок стартує в суботу, 27 квітня, з другого етапу в Шанхаї. Українка до заявки турніру не потрапила.

На двох наступних етапах — у Досі та Рабаті — дисципліни Марини не пройшли до програми змагань. Натомість у потрійному стрибку легкоатлетки змагатимуться на рівні комерційної топсерії вже в Юджині 25 травня.

Організатори етапу оголосили про участь Бех-Романчук, дворазової віцечемпіонки світу Шаніки Ріккетс та американки Кетури Орджі, що фінішувала на підступах до подіуму ЧС-2024 в приміщенні (4-те місце).

Минулого сезону Бех-Романчук вийшла до фіналу Діамантової ліги у двох дисциплінах — потрійному стрибку та стрибках у довжину. Від виступу в Юджині українці врешті довелося відмовитися за станом здоров'я.

Останній старт стрибунки на рівні Діамантової ліги датований 8 вересня, коли чотириразова переможниця етапів виграла "срібло" потрійного стрибка в Брюсселі.

Напередодні зі змагань вибула олімпійська чемпіонка Токіо-2020 та чотириразова чемпіонка світу з потрійного стрибка Юлімар Рохас. Через травму ахілла чинна володарка титулу Діамантової ліги, зокрема, не зможе представляти Венесуелу на літній Олімпіаді-2024.

Що відомо

  • Легкоатлети України пропускатимуть другий етап сезону Діамантової ліги в Шанхаї.
  • Після китайської частини сезону серія перенесеться до катарської Дохи, де українці минулого сезону не змагалися.
  • За 2023 рік Марина Бех-Романчук зібрала вісім нагород на міжнародних змаганнях, зокрема виграла "срібло" чемпіонату світу та "золото" Європейських ігор у потрійному стрибку.
На початок