Оздоровлення не лише влітку, а й восени. У Миколаєві внесли зміни до програми відпочинку дітей

Оздоровлення не лише влітку, а й восени. У Миколаєві внесли зміни до програми відпочинку дітей

Оздоровлення не лише влітку, а й восени. У Миколаєві внесли зміни до програми відпочинку дітей
Діти на відпочинку. Фото: Миколаївська міська рада

На сесії Миколаївської міської ради сьомого вересня затвердили зміни до міської "Програми відпочинку для дітей на 2023-2024 роки". Діти пільгових категорій за гроші міського бюджету зможуть відпочити не лише влітку, а й восени. Вартість однієї путівки в дитячому оздоровчому комплексі становить майже 16 тисяч гривень.

Про це розповіла начальниця служби у справах дітей Миколаївської міської ради Юлія Кравченко.

За словами Юлії Кравченко, зміни у програмі, що була затверджена депутатами у 2021 році, стосуються терміну та місця оздоровлення. А також вимог до закладів, що надають послуги з оздоровлення.

"Ми прибираємо з текстової частини "літній відпочинок". Адже поки працюють онлайн школи, і в осінній період ми можемо забезпечити діткам відпочинок в таборах вищої категорії в гірських районах західної України. Наразі узбережжя Чорного моря нам недоступне. Також є можливість у дітей займатися онлайн в цих таборах. На відкритих торгах є умови щодо наявності в закладах відпочинку приміщень, де б діти могли робити уроки, зі сталим Wi-Fi та можливістю заряджати пристрої", — повідомила Тетяна Кравченко.

Вартість одного дня відпочинку однієї дитини за розрахунками програми становить 1 138 гривень 81 копійку.

"Усього 14 днів, тому множимо на 14 й отримуємо вартість путівки — 15 тисяч 943 гривні 42 копійки. Це достатньо конкурентна ціна, містить в собі витрати на перевезення дітей від Миколаєва до міста відпочинку, і у зворотному напрямку. Пишуть у Телеграм каналах 160 тисяч, це не відповідає дійсності. У пункті 4.2.1 програми "Результативні показники" вказані чіткі витрати на відпочинок однієї дитини. Кожен може через "Prozorro" подивитися, які торги і яка ціна. Ми не маємо права перевищувати показники програми", — зазначила начальниця служби у справах дітей.

Що відомо про оздоровлення дітей

  • 18 серпня 2023 року із Миколаєва за безкоштовними путівками поїхали відпочивати до Львівщини 138 дітей. Це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти захисників-учасників бойових дій, загиблих та зниклих безвісти воїнів, діти з багатодітних сімей, внутрішньо переміщені особи, талановиті і обдаровані тощо.
  • У 2023 році на відпочинок дітей пільгових категорій в бюджеті Миколаєва передбачено 13,8 мільйона гривень. За ці гроші планують придбати 871 путівку.
  • Діти Миколаївської області з родин пільгових категорій можуть відпочити за експериментальною програмою Уряду "Гроші ходять за дитиною". На території Миколаївщини з безпекових питань оздоровчі заклади не працюють у 2023 році, але область увійшла до нового проєкту.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок