Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів

Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів

Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів
Олександр Грязних, 5 вересня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/ Суспільне Миколаїв

Миколаївець Олександр Грязних подолав на велосипеді 1230 кілометрів за 88 годин і п'ять хвилин. Маршрут був "Париж-Брест-Париж".

Про мотиви, очікування та результати подорожі велосипедист розповів кореспондентам Суспільного.

Перевершити самого себе — одна з цілей на цьогорічному марафоні "Париж-Брест-Париж", розповідає миколаївець Олександр Грязних.

"У мене є можливість виїжджати за межі країни і я подумав, чому б ні, чому б не спробувати? Я проїхав всю серію, зареєструвався там і зробив. До цього добре тренувався, вже дві серії проїхав, був на досвіді. 1230 кілометрів за 88 годин і п’ять хвилин при ліміті 90 годин. Майже чотири доби, нарешті, я вклався. У 2019 році я їздив і тоді не вклався", — каже велосипедист.

Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів
Олександр на велосипеді, на якому подолав 15 тисяч кілометрів, 5 вересня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/ Суспільне Миколаїв

Зацікавився велоспортом Олександр у 2018 році. Відтоді, говорить, тренується регулярно, проїжджає мінімум 20 кілометрів щодня. До того займався бігом та долав ультрамарафони.

"Це навколо туристична, я б так сказав, тема. У них не відрізняються люди, як у перегонах: перше місце, друге, третє хто зайняв. Тут всі, хто вкладається в ліміт певний – всі чемпіони. Немає перших, немає останніх. Вони, наче, є люди, аби потішити своє ЧСВПочуття власної важливості, ганяються між собою, але сам дух рандоннерства всі рівні", — говорить Олександр.

Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів
Спортсмен їде по велодоріжці у Миколаєві, 5 вересня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/ Суспільне Миколаїв

На своєму ровері спортсмен проїхав вже 15 тисяч кілометрів.

"Побачив цей велосипед, він майже весь карбоновий, легший, жорсткіший. Це не класичний шосер, можна гуму товстішу поставити, так буде мʼякше. Він мені сподобався, знаходився у Луцьку. Я подивився, що у Луцьку ще не був. Я собі розробив логістику, потягом дістався до Луцька, а з Луцька своїм ходом через Вінницю та Кропивницький 900 кілометрів привіз ровер у Миколаїв", — розповідає фінішер Олександр Грязних.

Веломарафон. Миколаївець на ровері подолав 1230 кілометрів
Нагороди Олександра Грязних, які він отримав по завершенню марафону, 5 вересня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/ Суспільне Миколаїв

Майбутні цілі у велоспорті — збільшити накат, каже Олександр Грязних.

"Багато побачив, багато проїхав, є що згадати. Бувають часи, коли здається, що ти вигораєш, шукаєш собі нові маршрути, якісь нові виклики. Можливо, у майбутньому я або взагалі припиню це і перемикнуся на щось інше, або буду шукати собі щось цікавіше в інших країнах", — розказує спортсмен.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок